Отново протест срещу строителството в столичния квартал „Младост”. Хората от

...
Отново протест срещу строителството в столичния квартал „Младост”. Хората от
Коментари Харесай

Отново протест срещу строителството в столичния кв. „Младост”

Отново митинг против строителството в столичния квартал „ Младост”. Хората от региона са недоволни, че в един от парковете ще се издигне постройка на 8 етажа. От общината са безапелационни обаче, че градежът не е в зелените зони.

Строежът е почнал преди към седмица и е съвсем под прозорците на локалната община, която беше разтърсена от скандалния арест на някогашния си кмет Десислава Иванчева. Освен постройка на 8 етажа, е планувано да се строи склад на огромна комерсиална верига, както и къща на 3 етажа. Според протестиращите градежите са неприемливи, само че съгласно институциите – напълно законни.

Недоволните са безапелационни, че, в случай че строителството в региона не бъде спряно, ще провеждат поход, а след седмица в случай че думата им не бъде чута, ще изискат оставката на столичния кмет Йорданка Фандъкова.

От общината са безапелационни, че градежът не е в парка и че на същото място е имало хрумвания да се строи първо юношески център, а по-късно – спортна зала.

„ За страдание, у нас е законно да се ограби неусетно виталното пространство на хората, които имат потребност от него... това е нещо, което може да е законно, само че е неприемливо и не би трябвало да се случва”, сподели уредникът на митинга Петър Кърджилов.

„ Строежът не е толкоз огромен, не виждам терзанието на жителите против този градеж. Също по този начин неточно е казано, че ще се строи блок в парка”, разяснява кметът на регион „ Младост” Румен Русев.

„ Подобни митинги, които предизвикат у хората чувство, че се вършат нередности в Столична община, са най-малкото неуместни. В утрешния ден госпожа Иванчева от пандиза може да изиска прекратяване на конституцията, само че в последна сметка законите са за това – да бъдат спазвани”, съобщи основният проектант на София Здравко Здравков.

От комитета за Зелен Младост обявиха, че задържаната кметица е осведомена за митинга, само че не го е провела.

Инвеститорът към този момент отхвърля коментар, а от комерсиалната верига, която е наоколо оповестиха, че нямат общо с със градежа и че досега са платили 450 хиляди лв. за два парка в Младост.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР