Отново протест пред здравното министерство, този път на лекарите специализанти.

...
Отново протест пред здравното министерство, този път на лекарите специализанти.
Коментари Харесай

Млади лекари и студенти по медицина излязоха на протест заради спорна наредба

Отново митинг пред здравното министерство, този път на лекарите специализанти. Те показват несъгласието си с наредбата, която дефинира реда за специализацията им. Въпреки че Министерството пренаписа противоречивата разпоредба, съгласно младите лекари основните им претенции още веднъж не са зачетени.

За какво упорстват специализантите - вижте от директното включване на Татяна Йорданова

Днес лекарите специализанти ще входират настояванията си в Министерството на здравеопазването. Преди месец и половина те се срещнаха с министерството във връзка тази разпоредба. Оказа се, че сякаш стигнаха до консенсус, само че лекарите специализанти споделиха, че по-голяма част от настояванията им не са взети поради при писането на наредбата.

Д-р Александра Вълчева съобщи пред камерата на Българска национална телевизия, че не е изпълнено най-важното искане - да имат избор дали сами да заплатят специализацията си или да се възползват от изискванията на Министерство на здравеопазването, които по думите й са " по неразбираем път и неразбираеми правила да бъдат разпределени на неразбираеми места, при неразбираеми условия без да се преценява, че те също са персони и имат фамилии, което ще се отрази и на тях ".

Нередностите в наредбата са доста, сподели още Вълчева.

Вижте повече във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР