Отново протест блокира пътен възел Даскалово За четвърта вечер стотици

...
Отново протест блокира пътен възел Даскалово За четвърта вечер стотици
Коментари Харесай

Отново протест блокира пътен възел „Даскалово”

Отново митинг блокира пътен възел „ Даскалово ” За четвърта вечер стотици перничани излязоха и блокираха пътен възел " Даскалово " . Движението е непроходимо за коли, като към този момент са се събрали колони.
 
Запушен е входът от София през Владая - към Перник и Югозападна България, от Кулата по автомагистрала " Струма " входът към Владая също е запушен. Блокирано е и директното трасе на автомагистрала " Люлин ".

 
Има засилено полицейско наличие, както и през вчерашния ден. Протестиращите през днешния ден още веднъж се качиха пешком към пътното оборудване. Засега няма напрежение сред протестиращите, органите на реда и блокираните в колите жители. Група от протестиращите се насочи към село Голямо Бучино, през което минава обходният път, като и там придвижването беше блокирано.
 
Днес регионалният шеф, кметовете на шестте общини в Област Перник, в това число Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи и локалното отделение на ДАНС, излязоха с обединена позиция, призовавайки да не се вършат противозаконни и нерегламентирани по Закона за митингите цивилен недоволства.

 
Недоволството на перничани е против повишаването на горивата и автомобилните застраховки .-->

Митинги и блокади на пътища против високите цени на горивата и с претенции за оставка на кабинета денем и довечера имаше още в София, Стара Загора, Добрич, Варна и Шумен.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР