Отново пратки с птиче месо от Полша за България, заразено

...
Отново пратки с птиче месо от Полша за България, заразено
Коментари Харесай

Отново пратки с птиче месо от Полша за България, заразено със салмонела

Отново колета с птиче месо от Полша за България, инфектирано със салмонела, откри Българската организация по сигурност на храните. Общото количество на негодното месо е 50 тона. И все още то е сложено под възбрана. Радостната вест е, че това инфектирано месо не е попаднало в комерсиалната мрежа. Спряно е малко по-рано от специалистите от БАБХ със подозрения за болест със салмонела, по-късно и пробите го удостоверяват. Това не е първият случай със инфектирано пилешко месо, импорт от Полша. Такова имаше и в края на предходната година, когато количеството беше към 10 пъти повече, а точно 500 тона. То също беше спряно в точния момент.

Райна Иванова от дирекция " Контрол на храните " на БАБХ описа, че по отношение на проблемите с съществуване на салмонела в птиче месо предходната година, със заповед на изпълнителния шеф е разпоредено всяка една пратка да бъде проверявана, да бъдат проверявани документите на пристигналата пратка, да се извърши физическа инспекция на пристигналото месо и да бъдат взети проби от безусловно всяка партида, която се намира в едно транспортно средство.

На въпроса за какво се доставя птиче месо от Полша, откакто там явно има проблем със салмонелата, Райна Иванова изясни, че нямат право да спрат търговията с другите страни членки на Европейски Съюз, само че имат право да го възбраняват, откакто един път са открили проблеми, и да вършат лабораторни проучвания.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР