Отново покачване на цените на суровия петрол на международните пазари.

...
Отново покачване на цените на суровия петрол на международните пазари.
Коментари Харесай

Петролът отново скочи. Ще тръгнат ли нагоре цените по бензиностанциите?

Отново повишаване на цените на суровия нефт на интернационалните пазари.

След като в продължение на няколко дни един барел струваше към 100-105 $, през вчерашния ден той още веднъж надмина 110.

Цената на суровия нефт на международния пазар остава променлива. За образец през този месец цената на един барел е варирала сред 103 и 128 $.

“Отново суровият нефт потегли нагоре, доближи стойности над 110 $ за барел”, изясни пред Нова телевизия Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация.

Рязък скок на цените по бензиностанциите обаче не се чака.

“Предполагам, че в идващите две седмици няма да има доста огромна смяна на цените по бензиностанциите. Ако всичко е обикновено, не би трябвало да има цени над три лв. на литър в околните две-три седмици”, добави Димитър Хаджидимитров от Асоциацията на българските търговци на горива.

За да се стигне до поевтиняване на горивата у нас, международният пазар би трябвало да се балансира. Това може да стане, в случай че цените спрат да се трансформират фрапантно на дневна база.

“За да има едно съществено понижение на цената, това значи суровият нефт да бъде под 100 $ за барел и това да продължи в границите на сред 10-14 дни”, посочи Бенчев.

От Петролната асоциация изясняват, че предходният скок в цените е бил овладян у нас.

“Тези стойности, които видяхме от 120-140 $ за барел, не са отразени в цените, които виждаме на бензиноколонките и те няма по какъв начин да бъдат отразени. За да има повишение или повишение на цените, трендът би трябвало да бъде постоянен”, сподели още той.

Експерти чакат скоро да се балансира и цената на пропан бутана.

“Предполагам, че в границите на два месеца, като свърши зимният сезон, цената му ще падне надолу”, счита Хаджидимитров.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР