Отново пожар в един от бившите тютюневи складове в Пловдив.

...
Отново пожар в един от бившите тютюневи складове в Пловдив.
Коментари Харесай

Отново среднощен пожар в един от бившите тютюневи складове в Пловдив

Отново пожар в един от някогашните тютюневи хранилища в Пловдив. На 10 октомври дребни преди 2 часа след среднощ в пожарната е получено известие за пламъци в изоставената постройка на ул. „ Иван Вазов “ 57 в града на тепетата.

На мястото на произшествието са изпратени два екипа огнеборци, които са избавили постройката от изгаряне. Загинали и потърпевши няма. Унищожени от пламъците са 5 дървени греди.

Само преди три дни пожар избухна, още веднъж в първите часове на нощта, в другот някогашните тютюневи хранилища в Пловдив. Огънят е обхванал подземно помещение от към 20 кв.м, където са били струпани остарели облекла и непотребни движимости. Причината за пожара най- евентуално е човешка немарливост, оповестиха от пожарната.

В края на лятото бяха съборени други два от емблематичните за Пловдив тютюневи хранилища, дни преди те да бъдат оповестени за недвижимо културно завещание. На мястото вложителят има желание да издигне жилищна постройка.

Преди години пък жива верига спря тоталното разрушение на някогашния тютюнев склад на ул. " Одрин " 8, който трябваше да се трансформира в съвременен хотел, а по-късно, през 2016 година, изгоряха и три склада на ул. " Иван Вазов ". За палежа беше упрекнат и наказан клошар.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР