Отново нямаме избор, въпреки че имаше опит да се успокои

...
Отново нямаме избор, въпреки че имаше опит да се успокои
Коментари Харесай

Христо Иванов: Политическата ни система е болна, трябва да премине през трудна трансформация


Отново нямаме избор, макар че имаше опит да се успокои дебатът, имаше и някои нови номинации. Това сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ съпредседателят на " " Христо Иванов  Христо Иванов Роден е на 13 септември 1974 година в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския във връзка рецесията с избор на ръководител на 48-ото Народно заседание.

Ние от Демократична България се опитахме да предложим разнообразни разновидности, като да доведат до консенсус и ръководителят да бъде определен с 240 гласа. Предлагахме разнообразни разновидности за ротиране при които повече партии да имат дял в тази роля. В последна сметка на сътрудниците предлагането ни им се видя прекомерно комплицирано и прекомерно нетрадиционно, само че въпреки всичко се успокои тонът. Предполагам че на следващия ден ще продължим да търсим някаква компромисна формула, съобщи Иванов.

Ние твърдим, че аргументите да се случва това са дълбоки - българската политическа система е болна и би трябвало да премине през промяна, която е сложна. Трябва да намерим аргументите за това съмнение сред гласоподавателите и сред партиите. За нас фундаменталната причина причина за това е корупцията и ние би трябвало да намерим решение на този проблем. Нашата сила за търсене на решения и взаимни отстъпки не е свършила, ще продължим да търсим компромисни разновидности, акцентира съпредседателят на Демократична България.

Ние постоянно сме били диалогични, постоянно сме работили за това посредством слагане на огромни цели България да се движи напред, добави той.

В отговор на въпрос дали парламентарната република е изчерпана и би трябвало да се върви към президентска република, Христо Иванов: " Разделението в Народното събрание дава отговор на публични настроения и колкото е мъчно, парламентарната република е най-хубавото място за намираме на разговор сред всички Когато има толкоз разлики в българското обществото, пътят не е в мощната ръка, а в това да си приказваме посредством представителите на другите гледни този и да намерим път напред. Днес имаше стъпка към няколко съгласие и считам, че тези, които се надяват на президентска република, ще останат с пръст в устата ".

Иванов изрази оптимизъм, че на следващия ден ще се реализира единодушие в Народното събрание за ръководител на 48-ото Народно заседание.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР