Отново неяснота и несигурност по Брекзит, днешното извънредно заседание на

...
Отново неяснота и несигурност по Брекзит, днешното извънредно заседание на
Коментари Харесай

Отново в задънена улица -британският парламент отложи гласуването на сделката за Брекзит

Отново неизясненост и неустановеност по Брекзит, днешното изключително съвещание на английския парламент, на което трябваше да се гласоподава контрактуваното от Борис Джонсън съглашение за излизане от Европейски Съюз не създаде нищо значително. Британските депутати взеха решение да отсрочат за понеделник дебатирането и гласуването на сделката, стана ясно от изказване на лидера на Камарата на общините на английския парламент Джейкъб Рийс-Мог, съобщи Ройтерс.

Вместо да се стигне до решаващия избор " за " или " срещу " договорката парламентаристите поддържаха корекция, импортирана от техен сътрудник, някогашния реакционер - Оливър Летуин, предвиждаща да бъде краткотрайно спряно одобряването на договорката, заяви Българска телеграфна агенция.

Същевременно обаче ръководителят на Камарата на общините Джон Бъркоу съобщи, че ще реши в понеделник дали да разреши на държавното управление да предложи още веднъж парламентарен избор по договорката за Брекзит, контрактувана от Борис Джонсън с Европейски Съюз, съобщи Ройтерс. Възможно е да става дума за чисто процедурни хватки, защото има сделка в Народното събрание, че един и същи въпрос не може да бъде предлаган на два пъти за гласоподаване по време на една и съща сесия на Народното събрание.

Днешното отсрочване е на фона на многохиляден митинг, обсадил постройката на Народното събрание в Лондон против Брекзит.

Европейската комисия реагира стремително на новината за следващото буксуване и призова британското държавно управление да я осведоми за идващите си стъпки допустимо най-скоро, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

" Британското държавно управление би трябвало да ни осведоми за бъдещите стадии допустимо най-скоро ", написа в Туитър говорителката на Европейска комисия Мина Андреева.

Говорител на английския министър председател Борис Джонсън отхвърли да отговори през днешния ден на всевъзможни въпроси по отношение на бъдещите стъпки на английското държавно управление, в това число и на въпроса дали Джонсън ще насочи документално искане до Брюксел за отлагане на Брекзит.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР