Отново напрежение на демонстрациите срещу расизма и полицейското насилие в

...
Отново напрежение на демонстрациите срещу расизма и полицейското насилие в
Коментари Харесай

Кола се вряза в протестиращите в Сиатъл

Отново напрежение на демонстрациите против расизма и полицейското принуждение в Съединените американски щати – кола се вряза в протестиращите в Сиатъл.

Вълната от митинги, превзела Северна Америка след убийството на 46-годишния негър гражданин на Минесота Джордж Флойд, стартира да утихва.

И макар че тя стартира като кротичък митинг против полицейското принуждение, скоро нещата излязоха от надзор. Палежи, грабежи и вандалщини опорочиха мирния митинг на жителите.

Нещата ескалираха до такава степен, че даже в един от най-либералните градове на Съединените щати – Сиатъл, на мъж не му устояха нервите и той се вряза с колата си в протестиращите и откри огън.

В стрелбата е потърпевш минимум един човек, който сега се възвръща в болничното заведение, а нападателят арестуван от локалната полиция.

Минеаполис, градът, от който започнаха демонстрациите, постепенно стартира да се съвзема от пожарите и разрушенията. Без организация, хората идват сами или на групи, въоръжени с метли и лопати, с цел да почистват разрушенията.

Въпреки че хората поддържат митингите, те не са съгласни с последвалите палежи и опустошения.

Трагично е по какъв начин всичко се прекатурна в нещо друго от това, от което стартира първоначално. И всичко се трансформира в принуждение и опустошение на собствеността, което е доста неприятно, тъй като отвлече вниманието на хората от същинската покруса, а тя е че имаме потребност от промяна в полицията. Това би трябвало да спре. Не можем да си позволим повече убийства. Трябва да спрат. На хората им пристигна до гуша “, разяснява Джош, гражданин на Минеаполис.

Подкрепата за промяна в полицейската система в щатите към този момент стартира.

В Минесота от градската администрация взеха решение да разформироват полицията и да я преструктурират отначало, а в Ню Йорк одобриха част от фондовете за финансиране на полицията да отидат за обществени потребности.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР