Отново награди от престижни музикални конкурси завоюваха изпълнители от ДФА

...
Отново награди от престижни музикални конкурси завоюваха изпълнители от ДФА
Коментари Харесай

Нови награди за изпълнители от ДФА „Габровче“

Отново награди от влиятелни музикални състезания завоюваха реализатори от ДФА „ Габровче “ с основен живописен началник Лъчезар Захариев.

Седем певици от ансамбъла участваха в Единадесетото издание на Националния конкурс „ Пиленце пее “ 2022, в който над 500 артисти, танцьори, инструменталисти от страната си дадоха среща, с цел да покажат най – положителното от българския фолклор. Жури, в състава на което влизат изтъкнати, известни, потвърдили своите качества и уважавани персони, одобрени експерти във фолклорната музикална и танцова сфера, както в България, по този начин и по света присъди Златен орден за национално пеене на Борислава Димитрова и Сребърен орден за Десислава Чакърова. Диплом за подучване получи още един от габровските реализатори – Деница Проданова.  

Националният музикален и танцов конкурс ”Пиленце пее ” 2022 се посвещава на 10 годишнината от основаването на Народно Читалище „ Надка Караджова 2012 ”, гр. София и 85 годишнината от рождението на великата певица на България Надка Караджова. Включено  е в Програмата на ограниченията за протекция на деца с изявени способности от Министерството на културата на Република България. Конкурсът има за цел да съхранява, опознава, обича и популяризира българския фолклор, да открива и разпространява деца и младежи – надарени реализатори в музикалното и танцово изкуство.

Грамота Трета премия получи Калоян Минчев, който взе присъединяване в Националния фолклорен конкурс за реализатори на тамбура „ Руско Стефанов “. Над 50 реализатори взеха присъединяване в конкурса- самостоятелни, камерни обединения, камерни групи, тамбурашки оркестри, разпределени в категории и възрастови групи. Изпълненията им бяха оценени от жури в състав: ръководител – професор лекар Костадин Бураджиев и членове: Цветан Радков- музикален възпитател и Сава Тихолов – шеф отдел „ Култура ” в община Балчик.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР