Отново мерки за войната по пътищата, планират МВР, разчитат и

...
Отново мерки за войната по пътищата, планират МВР, разчитат и
Коментари Харесай

МВР призовава всички отговорни институции да помагат с войната по пътищата

Отново ограничения за войната по пътищата, възнамеряват Министерство на вътрешните работи, разчитат и на други виновни институции. Неправилното изпреварване, навлизането в лентата за насрещно придвижване и превишената скорост са главните аргументи за тежките произшествия през последните дни от 16 ноември насам, разяснява пред Българска национална телевизия шефът на " Пътна полиция " комисар Бойко Рановски.

" Няма толкоз доста служители на реда и всички участници в придвижването би трябвало да схванат, че Министерство на вътрешните работи не е единствената институция, която може да въздейства на пътно-транспортната конюнктура в страната ", изясни комисар Рановски. Министерство на вътрешните работи е част от институциите, които въздействат. Контролните органи са освен в Министерство на вътрешните работи, а и в ИА " Автомобилна администрация " и АПИ.

" Ние сме един главен фактор, който може да повлияе посредством контрола, само че няма по какъв начин на всеки завой, на всеки километър, на всеки сектор, където стават тежки произшествия, да има непрекъснато полицейско наличие. Това, което ние подхващаме, с контрола, който реализираме, с това, че постановяваме близо 1 млн. наказания годишно ние вършим активност, която въздейства на водачите, само че не сме единствените, които можем да им повлияем ", добави Рановски.

" Статистика демонстрира, че 96% от злополуките стават по виновност на водачите. Основният фактор, който въздейства на пътно-транспортната конюнктура това е държанието на лидера на пътя, само че то се построява през годините преди той да е станал лидер. След това стигаме до образованието, което не е на нужното равнище - има и хора, които не ги образоват както би трябвало ", изясни шефът на " Пътна полиция ".

" Предлагат се шофьорски курсове за 300 лева, което е нереална цена, с цел да се организира курс по всички правила и условия. Това са курсове, които се организират фиктивно и тези хора излизат необучени. След това излизат на пътя и се вижда какво се случва, сподели още шефът на " Пътна полиция ", добави комисар Рановски.

Към момента Рановски изясни, че разполагат с 24 стационарни и 148 мобилни камери. Има подписан контракт за доставка на нови 28 портативни камери. Текат периодите за тази доставка и се надяват преди Нова година да бъдат доставени и да бъдат пуснати в приложимост. Текат и процедури за спомагателни 56 портативни и 15 стационарни камери. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР