Отново красиви изненади този път за 1-и март са приготвили

...
Отново красиви изненади този път за 1-и март са приготвили
Коментари Харесай

Ръчно изработени мартеници на Главната

Отново красиви изненади този път за 1-и март са приготвили за пловдивчани от Оперативна програма " Социално дружество за хора с увреждания “. Мартеници, ръчно направени от глина, изрисувани или са оплетени с бели и червени конци се продават към този момент до билетния център на Главната.

Уникалната българска национална шевица, кокичета, минзухари, четирилистни детелини и други пролетни цветя са единствено част от изрисуваните мартеници. Някои от тях са под формата на сърца, други - на подкова за шанс, а трети са като гривна на ръцете или изтънчено колие.

За празника на Баба Марта хората от общественото дружество оферират и торбички, които още веднъж са ушити от техните сръчни ръце.

Всеки, който желае да поддържа активността на хората с увреждания, които работят в общинското дружество, може да го направи като си закупи изработен от тях продукт всеки ден до 18.00 часа.

" Социално дружество за хора с увреждания “ бе основано, откакто през лятото на предходната година Община Пловдив завоюва план по оперативна стратегия " Развитие на човешките запаси “. Целта на общественото дружество е освен да се поддържат хората с увреждания, само че и посредством построяването на разнообразни умения и пълномощия да се усъвършенства тяхната интеграция в обществото, методът и качеството им на живот и действително да се реализира тяхното приобщаване.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР