Отново жега около Десислава Христова, известна средите на ДПС като

...
Отново жега около Десислава Христова, известна средите на ДПС като
Коментари Харесай

Отново жега около Десислава Христова, известна средите на ДПС като Деса

Отново горещина към Десислава Христова, известна средите на Движение за права и свободи като Деса, която се обясняваше преди години на Сокола в обич. Днес тя се оказа в центъра на нов скандал, който се разгаря в държавното дружество „ Автомагистрали “ ЕАД. Оказва се, че заплатата на шефката на борда на шефовете Десислава Христова е скочила съвсем тройно на 10 август т.г.

Горещата вест стана обществена, след като„ 24 часа “ изиска по Закона за достъп до социална информация предприятието и Министерството на районното развиване и благоустройството да кажат, дали е правилно нарастването на заплатите и на какво съображение е направено.
Заради горещия въпрос тази заран предходната информация за възнагражденията на борда със старите заплати, която бе обществена в уеб страницата, изчезна, а по обед се появи новата.
Според нея Десислава Христова към този момент има

11 700 лева брутно месечно заплащане, или 10 157 лева чисто

Предишното й беше 3660 лева Тя е ръководител на Съвета на шефовете на сдружението и го съставлява взаимно с изпълнителния шеф Иван Станчев.
Станчев е със същото брутно месечно заплащане, само че при него то не се разграничава доста от предходното, което също беше над 10 хиляди лева
Осъвременена е и информацията за заплатата на третия член на борда – Валентин Вълков. От същата дата – 10 август, тя е към този момент 3900 лева бруто и 3137 лева нето. При Вълков обаче смяната е напълно минимална, защото предходната му заплата беше 3660 лева Интересно е, че скоковете във възнаграждението стават тъкмо когато строителни компании от сектора стачкуват за неплатени пари, а плановете са блокирани.

Самата Деса Христова е много сензитивна по тематиката за възнаграждението й. В началото на септември пред „ 24 часа “ тя е реагирала, че въпросът за заплатата й е афектиран, а и информацията я има на уеб страницата. Възхваляващата Доган Христова даже считала, че за работата, която прави, заплата й е даже ниска.
Връзката на Десислава Христова с „ Автомагистрали “ е много динамична и скандална през годините.

През 2017 година е кандидат-депутат от Движение за права и свободи, а преди този момент влезе в борда на „ Автомагистрали “ ЕАД, назначена от първото служебно държавно управление на Румен Радев.
Но по-късно Христова беше

уволнена от сдружението на 1 февруари 2017 година поради скандал, осветлен от проверяващия уебсайт „ Бивол “(записа чуйте ТУК)

Тя подаде молба за овакантяване, а районният министър Петя Аврамова като принципал на държавното сдружение, я освободи. Дни преди този момент „ Биволъ “ пусна запис на диалог сред шеф в АПИ и неназована дама от „ Автомагистрали “ ЕАД, в който тя изяснява по какъв начин по непрогледен метод ще се превъзложи пътен обект на мъж на име Иван.
Рекламира го, че „ Иван има интерес да се потвърждава и ще даде всичко от себе си “.
Публикации в медиите идентифицираха дамата от АПИгейт като Десислава Христова, което косвено бе доказано със светкавичното й уволняване. По-късно от АПИ беше освободен и шефът, с който тя беседва – Михаил Рашков, тогава началник на пътната поддръжка.
Но второто служебното държавно управление на Румен Радев, ръководено от премиера Стефан Янев оправдава героите от АПИгейт. От юни тази година те още веднъж са в държавната администрация като

лица на смяната

Новото управление на държавното строително сдружение е назначило на работа и Михаил Рашков, с който в ало-скандала Христова „ уреждат “ един Иван.
През лятото бордът на „ Автомагистрали “ участваше постоянно в съвещанията на комисията по проверката на предходното ръководство в Народното събрание, вадейки информация за платените предплатено пари за автомагистрала „ Хемус “. По същото време в пътния бранш към този момент бе почнало недоволството от цялостното прекъсване на работата по поддръжката на пътищата, което продължава и до през днешния ден и се показва в протестни блокади на пътищата. Междувременно строителите на „ Хемус “ също стачкуваха поради прекъсването на заплащанията за активността им.

В средите на Движение за права и свободи Деса Христова е известна с лиричните си откровения към почетния ръководител на партията Ахмед Доган оповестени даже публично и на уеб страницата на придвижването.
„ Душата и сърцето на груповото тяло Движение за права и свободи са мощни, здрави и ухаят на прохлада, на пролет, на безконечност. За мен това е най-важното! Аз съм в естетика с душата, черпя сила от нея, което ми дава сили да приписвам същността си за положителното на цялото “, написа на 3 март 2017 година до Сокола днешната шефка на борда на шефовете на „ Автомагистрали “.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР