Отново избирател се насочи към климатика вместо към машината при

...
Отново избирател се насочи към климатика вместо към машината при
Коментари Харесай

В Турция избирател се опита да гласува с климатика

Отново гласоподавател се насочи към климатика вместо към машината при гласоподаване в Турция. На първите избори с устройства предходната година секретарят на една от секциите Светлин Чаушев стана част от шлагер в обществените мрежи, когато гласоподавател също опита да гласоподава с климатика, до момента в който Чаушев го упътваше към машината.

„ На множеството хора им е мъчно с картата и с машината, опитваме се да им оказваме помощ. Отдалече, колкото можем “, сподели Светлин Чаушев - секретар на СИК в Бурса, представен от bTV.

При рекордния брой секции в Турция гласуването върви по-скоро неенергично. В секция в град Бурса до 12:00 часа са минали 150 гласоподаватели. За съпоставяне, че на предходни избори секции в Турция гласоподаваха 500-800. Имало е 1000 души. Има сигнали от наблюдаващи, че в някои секции се приказва на турски. А гласоподавателите са насочвани и им се оказва помощ на турски език, до момента в който гласоподават с машината.

Гласуването в една от секциите беше затруднено за малко заради механически проблем с една от машината, само че той беше отхвърлен бързо.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР