Отново е това време на годината. Лидери и мислители от

...
Отново е това време на годината. Лидери и мислители от
Коментари Харесай

АББ задвижва първата електрическа маршрутка на Световния икономически форум 2019 в Давос


Отново е това време на годината. Лидери и мислители от всички браншове на обществеността пропътуват дистанцията нагоре в планината до град Давос в Швейцария, за годишното заседание на Световния стопански конгрес (WEF/СИФ), което се организира от 22-ри до 25-ти януари.

Тази година има нещо друго. Делегатите имат опцията да изпитат преимуществата на електрическия превоз от първа ръка с устойчива трансферна услуга, обезпечена от АББ. Това е първият трансфер с електрическа маршрутка от летище Цюрих до Давос, или близо 2 часа път с кола през швейцарските Алпи. Трансферната маршрутка ще се движи и в Давос.

Един от петте работни правилото на тазгодишното заседание на СИФ е, че международният напредък би трябвало да бъде приобщаващ и резистентен. Електрическата подвижност дава отговор и на двете от тези условия, а АББ вдъхва живот на тази визия за делегатите на СИФ, добавяйки нова глава в своята над 130-годишна история на новаторски софтуерен водач. АББ разпростира нови цифрови технологии в целия транспортен бранш, с цел да трансформира електрическата подвижност в действителност на пътя, по релсите и по вода.

50 автомобила Audi e-tron, първото напълно електрическо транспортно средство на немския авто производител, ще бъдат захранвани от 15 високомощни зарядни устройства и 16 бързи зарядни устройства на непрекъснат ток (DC) от АББ – световен водач в зарядната инфраструктура за електрически транспортни средства. Управлявани посредством IONITY, взаимно дружество на водещи производители на автентично съоръжение, което построява мрежа от сервизни станции за електрически автомобили в цяла Европа, зарядните устройства ще бъдат ситуирани както в Давос, Кемптал, по този начин и на магистралната спирка Heidiland. Те ще презареждат транспортните средства по пътя сред Давос и летището. Осем бързи зарядни станции на АББ бяха инсталирани в Давос при започване на миналогодишния Световен стопански конгрес.

Инициативата е в унисон с основната тематика на тазгодишното заседание на форума, която се концентрира върху концепцията на Глобализация 4.0 – нова итерация на световното съдействие и търговия, която от ден на ден ще се концентрира върху „ шерването и грижата “, в сравнение с единствено и само върху производството и потреблението. Електрическата маршрутка показва какво въздействие може да окаже електрическата подвижност върху транспортните системи за в бъдеще и по какъв начин да създадем градовете чисти и интелигентни.

Днес АББ разполага с бързо разрастваща се световна база конфигурирани мощности от почти 8 500 DC зарядни устройства, включително 1 200 DC високомощшни зарядни устройства с мощ до 350 kW, продадени в 70 страни – повече зарядни устройства от всеки различен производител. Зарядната станция Terra HP на АББ обезпечава до 200 километра пробег на едно електрическо транспортно средство единствено за 8 минути и е идеално подобаваща за потребление по магистрални спирки за отмора и бензиностанции.

Лидерството на АББ в електрическата подвижност се показва и от нейното партньорство с Формула Е – първите серии моторни спортове с напълно електрически транспортни средства на Международната автомобилна асоциация (FIA). Серията автомобилни надпревари от шампионата ABB FIA Formula E дава платформа за изпитване на технологиите за електрификация и цифровизация на електрическата подвижност в напрегнатите условия на автомобилните надпревари. Заедно, АББ и Формула Е са идеално позиционирани да тласкат границите на електрическата подвижност оттатък вероятното. Състезателният автомобил на АББ Gen-2 ще бъде изложен на показ в Давос по време на събранието на СИФ.

В допълнение към зарядните технологии за електрически коли, продуктовото портфолио на АББ включва също и зареждане на рейсове и камиони, както и решения за електрификация на кораби, железници и кабинкови лифтове. Списание Fortune неотдавна класира АББ на 8-мо място в своя лист от компании, които „ трансформират света “, поради напредъка и достиженията на компанията в електрическата подвижност и зареждането на електрически транспортни средства.

АББ (ABBN: SIX Swiss Ex) е новаторски софтуерен водач в региона на продуктите за електроснабдяване и електрообзавеждане, роботика и задвижвания, индустриална автоматизация и енергийни мрежи, които обслужват битови, промишлени, транспортни и инфраструктурни клиенти по целия свят. Продължавайки своята над 130-годишна история в нововъведенията, АББ през днешния ден написа бъдещето на промишлената цифровизация с две оферти с ясна стойност: довеждане на електричество от която и да е електроцентрала до който и да е електрически контакт, и автоматизиране на всички промишлени браншове от естествени запаси до приключени артикули. В качеството си на главен сътрудник на Формула Е, напълно електрическият интернационален клас моторни спортове на FIA, АББ продължава да тласка границите на електрическата подвижност оттатък вероятното, допринасяйки за едно по-устойчиво бъдеще. АББ развива активност в над 100 страни и разполага с към 147 000 чиновници.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР