Отново е паднала част от защитната ограда на границата с

...
Отново е паднала част от защитната ограда на границата с
Коментари Харесай

Отново е паднала част от защитната ограда на границата с Турция край Малко Търново

Отново е паднала част от защитната ограда на границата с Турция. Това стана ясно от фотоси, публикувани в обществените мрежи от депутата от Българска социалистическа партия Николай Цонков.





Става въпрос за сектор на към 12 км от Малко Търново. Според регионалния шеф на Бургас Вълчо Чолаков причина за това са метеорологичните условия.

Три компании поддържат защитното оборудване и се чака до седмица повредата да бъде отстранена.

Дотогава Гранична полиция е командировала спомагателни патрулни екипи за защита на сектора, изясни Чолаков.

„ Повредата не е вследствие на некачествено осъществяване, а вследствие на доста дъжд, големи количества дъжд, които се събират в дере. Събира се голяма земна маса, камъни дървета, листа, които нанасят провали върху оборудването ”, посочи регионалният шеф.

По възобновяване на оградата към този момент се работи, заяви в коридорите на Народно събрание Валери Симеонов. По-рано депутатът от Българска социалистическа партия Николай Цонков сигнализира, че оборудването е паднало, като през вчерашния ден качи фотоси в обществената мрежа. Цонков изясни, че фотосите с рухналото оборудване са му били изпратени от жители от района, които са го снимали.

Симеонов пък изясни, че става въпрос за 30-40 м от оборудването край Малко Търново, което се намира на мощно кръстосан терен.

Пороят на 28 ноември станал повода на другия ден наноси от трошляк и вода да се изсипят на това място и да съборят оградата. Това скупчване на големи количества вода е провокирало повличане на трошляк и третиране на тази част от оградата, изясни още Симеонов.

Оградата не е направена към „Александър Невски“, на жълтите павета. Така ще бъде и отсега нататък, не мога да подсигурявам, че отново няма да се случи, продължи той и изясни, че няма по какъв начин да бъде спряна естествената буря на толкоз насечен терен.  %d0%b2%d0%b0%d0%bb%d0%b5%d1%80%d0%b8

Симеонов обаче успокои, че към този момент всекидневно се прави обход на ограда от особено назначени чиновници, които при проблем незабавно рапортуват.

За да минимизира случилото се, резултат на естествената буря, Валери Симеонов сподели на таблета си фотоси от Одринско, където водата заляла къщи и улици по същото време, когато паднала и нашата ограда.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР