Отново! Двигател на ракета изплува край ШаблаПрочетете ощеВоенните класифицираха обекта

...
Отново! Двигател на ракета изплува край ШаблаПрочетете ощеВоенните класифицираха обекта
Коментари Харесай

Отново! Двигател на ракета изплува край Шабла

Отново! Двигател на ракета изплува край Шабла
Прочетете още
Военните класифицираха обекта и го реалокираха на безвредно място

Сигнал за железен предмет, наподобяващ мотор на противовъздушна ракета, е получен в неделя към 9.45 ч. в Щаба на Военноморски сили от Морския избавителен координационен център. Това оповестиха от Министерството на защитата.

Той е открит в региона на къмпинг „ Добруджа “. На място за проучване на предмета е изпратен екип от брегови пост за радиотехническо наблюдаване „ Шабла “. Военнослужещите класифицират планове предмет като стартови мотор на противовъздушна ракета PANCIR – C1.

По информация от отбранителното ведомство той не съставлява заплаха. Към 10.45 ч. обектът е превозен на брега, в безвреден регион.

По-рано в неделя бе взривена противопехотна мина, открита в залива на Царево.

В събота следобяд бе подаден сигнал и за открит предмет на плажа Вромос край Черноморец. Той е бил на сушата и е наподобявал противопехотна или противотанкова мина. След разузнаване на военнослужещите от Военноморската база в Атия е открито, че предметът е противотанкова мина, корозирала, без взривател. Тя е прибрана и ще бъде унищожена в понеделник при съблюдаване на ограниченията за сигурност, оповестиха от Министерството на защитата.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР