Отново дойде това време от годината - планетата вече направи

...
Отново дойде това време от годината - планетата вече направи
Коментари Харесай

2019-а: Годината на цифровите екосистеми, задвижвани от данни


Отново пристигна това време от годината - планетата към този момент направи една цялостна обиколка към слънцето и колкото повече се приближаваме до края на 2018, толкоз повече се замисляме и сме нетърпеливи за опциите, които 2019 ще ни донесе. Доближаваме се до идващото десетилетие на нововъведения, които ще ни отведат чак до 2030г.

Dell Technologies планува да осъществя в идващото десетилетие партньорството сред хората и машините, което ще ни даде опция за образован метод на работа.

Направихме смели прогнози през миналата година – макар че някои от тях се развиват малко по-бързо от други...има още прекалено много работа в усъвършенстването на изкуствения разсъдък и машинното образование (machine learning), а самостоятелните системи не престават да оформят цифровата основа на организациите.

Какво ще има на пазара през 2019? Ето какви са нашите прогнози за идната година, когато навлизаме в data-driven цифровите екосистеми.

Ще бъдем още по-потопени в работата и живота си

Виртуалните асистенти не престават да намират място в технологиите, употребявани от всеобщия консуматор – технологии за „ интелигентен “ дом и „ умни “ коли, които запомнят твоите желания и обезпечават самодейно обслужване и информация, основани на предходни интеракции. Ще забележим по какъв начин интелигентността на машините се слива с усъвършенстваната виртуална действителност вкъщи, с цел да сътвори същински прекарвания – като да вземем за пример виртуални готвачи, които могат да оказват помощ да приготвите елементарно меню за фамилията. Ще бъдете по-информирани и по отношение на здравето си с още повече интелигентни уреди, които могат да дават повече данни по отношение на тялото, сърдечния темп (HRV), сънят и други, които могат елементарно да бъдат споделяни с способени лица, за по-добра грижа за здравето.

Този вид просветеност ще ни следва даже в работата ни. Нашите компютри и устройства, които използваме всекидневно ще продължат да се учат от нашите привички и да ни оферират верните приложения и услуги във допустимо най-подходящото време. Подобренията в обработката на езика и гласовите технологии ще основат по-продуктивен „ разговор “ с устройствата, до момента в който автоматизацията и роботизацията ще основат по-бърза колаборация с технологиите, с цел да може дилемите да се извършват още по-добре. С помощта на тези приложения и невероятното прекарване, което обезпечават, хората ще имат достъп до всичко, от което се нуждаят за работата си, без значение по кое време и къде се намират.

Информационната златна мина ще се трансформира в новата „ златна тресчица “ на софтуерните вложения

Организациите съхраняват „ Big Data “ от години. Всъщност се планува до 2020г., размерът на същите тези данни да доближи 44 трилиона гигабайта или 44 Zettabytes. Това са в действителност доста данни. Скоро най-сетне всичко това ще влезе в приложимост с помощта на цифровата промяна.

Извличайки повече от тях – с опознаването на новите нововъведения и по-ефективните бизнес процеси – ще бъдат маркирани още повече вложения в софтуерния бранш. Ще се появят и нови компании, които да се оправят с по-големите провокации, които вършат изкуствения разсъдък действителност: ръководство на данни и разбори, които безусловно могат да бъдат налични на всички места, както и осведомителни решения за по-безопасен и образован метод да се реализират невероятни резултати.

5G ще ни провокира да живеем на ръба

Първите 5G устройства се чака да се появят на пазара идната година с дълго чаканата интернет мрежа от ново потомство, която дава обещание изцяло да промени потреблението на данни в региона на скоростта и достъпността. Високочестостните мрежи и ниската инертност значат повече свързани устройства, коли и системи с изкуствения разсъдък, Machine Learning и изчисление, тъй като те са в основата на построяването на база данни.

Не след дълго ще стартираме да виждаме „ micro-hubs “ даже по улиците – дребни дата центрове, които ще доведат до нови смарт благоприятни условия в действително време, които се случват на ъгъла в края на улицата. Градовете ще станат още по-свързани от преди, проправяйки път на „ смарт градовете “ и цифрова инфраструктура, която съгласно нашите прогнози ще процъфтява и през 2030г. Това ще бъде от значително значение за промишлености като опазване на здравето и производството, където данните и генерираната информация могат да бъдат бързо обработени и оценени в действително време, вместо да бъдат складирани в облаци – и по-късно елементарно да се споделят с тези, които имат потребност от това.

Информационните системи ще изисква повече облачно пространство

Миналата година предвидихме идването на Mega Cloud – цялост от „ облаци “, които сформират действен модел, защото IT тактиките изискват както обществен, по този начин и персонален облак. До този миг това е истина. Дебатът обществен против персонален облак ще продължи да се успокоява с осъзнаването от организациите, че би трябвало дейно да ръководят всички разнообразни видове данни, която ще обработват. Скорошно изследване на IDC показва, че повече от 80% от респондентите връщат данните назад в персоналния облак – и можем да чакаме, че трендът ще продължи, макар прогнозите за растеж на обществения подобен.

Мултиоблачните пространства ще задвижат автоматизацията и обработката на AI и ML, тъй като ще дадат на организациите способността да ръководят и реалокират данните, където и когато пожелаят. Всъщност, ще се появяват от ден на ден „ облаци “ с все по-голямото разпространяване на данни – при колите или смарт фабриките, приложенията, предпазените on-prem центрове, с цел да се посрещнат множеството нови условия и стандарти, свързани с поверителността и, несъмнено, обществения облак за редица приложения и услуги, които използваме всеки ден.

Поколението Z измества Милениалите и ви чака на работното място

Милениалите ще би трябвало да правят отстъпка място на поколението Z (родени след 1995), които ще навлязат на работното място през идната година, създавайки все по-разнообразна работна мощ, обхващаща пет генерации! Това ще сътвори богато многообразие от прекарвания в живота и технологиите. 98% от поколението Z употребява технологиите като част от образованието, доста от тях към този момент схващат софтуерното шифроване и чакат единствено най-хубавата технология да бъде част от техния професионален опит.

Поколението Z ще провокира нова еволюция в софтуерните нововъведения за работното място и ще сътвори повече благоприятни условия за софтуерна просветеност и образования, за нови умения с другите генерации. AR и VR ще стават все по-често срещани и ще понижават разликите в качествата на работните сили – като в това време поколението Z ще предлага отлична скорост и работливост.

Без повече слаби места и загуби: Веригите за доставки ще станат по-добри, умни и по-зелени

Вярвайки в многото преимущества на това да поддържаш резистентен бизнес, следвайки ни, организациите ще стартират да понижават загубите при другите бизнес модели с помощта на нововъведенията свързани с преработването и практиките в затворения цикъл. За да помогнем, ние от Dell споделяме нашия опит за превръщането на пластмасата в един рециклиран артикул и преобразуването на саждите от изгорели газове в мастило при щемпел на разнообразни типове кутии.

Ще забележим прогрес и при веригите за доставки и методите за следене като преглеждаме и използваме технологии, които да откриват и предлагат най-хубавите вероятни курсове. Блокчейн технологиите евентуално ще играят значима роля, с цел да подсигуряват доверие и сигурност по време на доставяне като в същото време обезпечават информация по отношение на артикули и услуги по време на пътя им.

Технологиите са в своя разцвет с нововъведения като 5G, AI, Machine Learning, cloud и Blockchain, които с цялостна пара се движат напред. Готови сме да се обзаложим, че в огромна степен ще бъдат употребявани тези 44 Zettabytes до 2020г. Ще бъде отключена силата на данните както в никакъв случай до момента, трансформирайки бизнеса и даже всекидневния живот.

Подгответе се, движим се с цялостна скорост към дата ерата и 2019 ще бъде една много динамична година.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР