Отново чиновници ще носят отговорност, вместо най-високата политическа отговорност, която

...
Отново чиновници ще носят отговорност, вместо най-високата политическа отговорност, която
Коментари Харесай

В БСП недоволни от уволненията на шефове в АПИ, искат министерски глави

Отново служители ще носят отговорност, вместо най-високата политическа отговорност, която би трябвало да поеме държавното управление. За нас оставката на министри е безусловно наложителна. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по отношение на казуса с електронните винетки, съобщи БГНЕС.

Рано тази заран от държавната осведомителна работа оповестиха, че по предписание на премиера Борисов с постовете си са се разделили двама ръководители от АПИ и един от съветниците на районния министър, поемайки отговорност за недобрата организация при подготовката и въвеждането електронната винетка.

„ Първо – системата е в цялостен безпорядък. Управляват ни некомпетентни и необразовани хора. Унищожена е и правовата страна, и държавността въобще. Борисов се подиграва с народа с изявленията, които прави в последно време. За неговото държавно управление още веднъж няма отговорност “, безапелационна е Нинова. Тя разкритикува обстоятелството, че предложенията за въвеждането на тол системата и електронните винетки не са импортирани от Министерски съвет, а от депутати от ГЕРБ.

„ Не ги виждаме на никое място да излязат и да обяснят какво направиха и каква отговорност те ще носят “, акцентира водачът на левицата. Според нея прекосяването от книжен на електронен притежател не би следвало да провокира разтърсвания, каквото не се е случило в редица страни, където то е осъществено, а за образец бяха дадени страни като Германия, Австрия, Унгария и други „ И администрацията, и Министерски съвет са безусловно некомпетентни да проведат тази система по този начин, както би трябвало “, добави още Нинова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР