отново бележи успех – Юридическият факултет печели трето място в

...
отново бележи успех – Юридическият факултет печели трето място в
Коментари Харесай

Юридическият факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ с международен успех


още веднъж бележи триумф – Юридическият факултет печели трето място в света и първо в цяла Европа, откакто се класира на челните места за интернационалните надпревари по право в интернационалната ранглиста NICA Law School Ranking за 2022 година

Какво съставлява NICA Law School Ranking?

Tова е консорциум от адвокати, обединени за разпространение на правосъдните разногласия по целия свят и отдаване на респект на всички, които вземат участие, провеждат, съдийстват или спонсорират правосъдни разногласия, като възвръщат и поддържат паметта за събитията.

NICA популяризира симулирани съдилища и правосъдни процеси под формата на съревнования. Обширните данни дават опция да се сравнят юридическите факултети по света и да се разкрие тяхната дарба да развиват и поддържат млади фрагменти. Класацията е интернационално приета и цели да стимулира от ден на ден юридически факултети да се включат в надпреварите.

Снимка: NICA Law School Ranking


Участието в класацията единствено по себе си е огромно достижение, без значение кое място даден университет е заел. То дава точки и издига юридическите факултети нагоре.

Методологията на класацията се основава на избрани критерии и съпоставя стойностите сред университетите по този начин, че да предложи обективно класиране. Рейтингът се пресмята въз основата на извършени надпревари. Точките се присъждат според от броя на тимовете, взели участие в надпреварата, тяхното равнище и кръга, до който е достигнал съответният колектив.

Съществуват национални и интернационалните равнища на класацията като в нея вземат участие 1600 юридически факултета и учебни заведения от целия свят.

В кои области на надпреварата СУ бележи триумф?

Юридическият факултет на СУ заема второ място в света в сферите „ Международен арбитраж “ и шесто в „ Международно частно право “. Класира се и за предните места в областите „ Посредничество и преговори “, „ Право на Европейския съюз “, „ Международно филантропично право “, „ Международно публично право “ и „ Международно право в областта на правата на индивида “.

В класацията на NICA влиза и още един български университет, а точно УНСС. Юридическият факултет заема 616-то място в света, 206-то в Европа и второ в България.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР