Отново агресия срещу медици. Екип на Спешната помощ от Кубрат

...
Отново агресия срещу медици. Екип на Спешната помощ от Кубрат
Коментари Харесай

Екип на Спешната помощ от Кубрат беше заплашен с пистолет

Отново експанзия против медици. Екип на Спешната помощ от Кубрат е бил застрашен с револвер при сигнал на домакински адрес.

Поредният противен случай за екип на ЦСМП от област Разград се случва на празничния 6 май, Гергьовден. Дежурният екип в центъра в Кубрат получава сигнал за човек в потребност в близкия град Завет и потегля мигновено. На място обаче ги посреща експанзия, съобщи bTV.

Фелдшер Мурвен Шабан е дежурен на Гергьовден, когато при посещаване на адрес в Завет, по сигнал за жена с болки в корема, домакинът го посреща с револвер, до момента в който медикът обслужва пациентката.

Благодарение на дългогодишния си опит, фелдшерът съумява да окаже здравна помощ и на дамата, и да се измъкне от опасността.

Директорът на Центъра за незабавна здравна помощ в Разград доктор Николай Йоцов споделя, че не е имало провокация от страна на неговите чиновници.

Екипът ни не откри агресора, от полицията обявиха, че той е с богато престъпно досие.

„ По думите му, неговата експанзия е предизвикана от това, че в лицето на този фелдшер той е познал клиент на медицински екип от преди години, когато е имало смъртен случай в фамилията ”, изясни Илиана Георгиева – представител ОДМВР – Разград.

Пистолетът е конфискуван, а мъжът – арестуван. Образувано е досъдебно произвеждане за безчинство.

Средногодишно случаите на проявена експанзия против чиновници на Спешната помощ в Разградско са най-малко 3. Медиците не престават да упорстват да бъдат взети ограничения за тяхната отбрана на работното място.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР