Относно проблема с Търговския регистър трябва да се търси отговорност

...
Относно проблема с Търговския регистър трябва да се търси отговорност
Коментари Харесай

Румен Петков за Търговския регистър: Държавата се срина пред очите ни заради некадърие

Относно казуса с Търговския указател би трябвало да се търси отговорност на управлението на Агенцията по вписванията и на компаниите по поддръжката му през годините.

Това разгласи на конференция ръководителят на АБВ Румен Петков. "Държавата се срина пред очите ни. Има две неща, които би трябвало да се кажат задоволително ясно. От позиция на законовото конструиране на Агенцията по вписванията, нещата са направени по най-хубавия метод. Има планувани всички гаранции за построяването, съхраняването на осведомителните масиви. Очевидно казусът е на поддръжката. Категорично би трябвало да се търси отговорност на управлението на организацията, както и на компаниите по поддръжка през годините. Тези хора участваха в едно цялостно некадърие. Идеята за основаването на склад данни, която министър председателят Бойко Борисов стартира през вчерашния ден, е да го кажа по-меко – несъстоятелна. Това е парадокс. То ще сътвори корупционна среда, ще сътвори надскачане сред двете бази данни на Агенцията по вписванията и на този склад. На всички е ясно, че това са едни хранилки. В сегашната конструкция на Агенцията по вписванията на няколко места е планувано да се съхранява базата данни. Борисов би трябвало да отдръпна предлагането си “, сподели още Петков.

От АБВ оповестиха още, че БАБХ би трябвало изрично да разгласи има или няма чума по дребните преживни животни. "Първите проби сякаш потвърдиха, че има чума и бяха задействани единствено за седмица, като стартира поголовно изтребване на животните. Вторите проби бяха взети преди месец и към момента никой не афишира резултатите. Говори се, че при започване на септември ще има някакви резултати. Пълно безмълвие от организацията. Обезлюдяват Странджа. Хората там главно се занимават с този занаят. Избиха животни, които са напълно български селектирани породи. Чакаме отговори от БАБХ. Същото важи и за африканската чума по свинете. Строи се някаква ограда по границата с Румъния. Снощи вие публицистите показхте, по какъв начин една свиня може да прескочи 2 метра. Това е следващото безпринципно и безхаберно консумиране на публични средства. На всички е ясно, че не можем да спрем дивите прасета от Север. Решението е друго, само че от БАБХ отново не са създали нищо. Трябва да има предварителна защита. Трябва да се коментира на стопаните за чумата. Нищо такова не е направено до през вчерашния ден от организацията ", споделиха още от АБВ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР