Относно появилите се твърдения, че ръководителите на службите за сигурност

...
Относно появилите се твърдения, че ръководителите на службите за сигурност
Коментари Харесай

Пламен Тончев: Ръководството на ДАНС не се съгласува с чужди посолства, служби и държави

" Относно появилите се изказвания, че ръководителите на службите за сигурност се съгласуват с непознати страни, непознати служби и посолства желая да заявя, че назначението на ръководителя на ДАНС се прави по прецизно законова процедура, и тази процедура е единствено в границите на Република България. В нито едно от условията на закона не се планува кандидатурата за ръководител или заместник-председател на ДАНС да бъдат съгласувани с който и да е, включително с непознати публични представителства ". Това съобщи ръководителя на Държавна организация " Национална сигурност " Пламен Тончев от парламентарната естрада.

" Не дава отговор на истина и изказванието, че съгласуването с непознати специфични служби се прави по отношение на някакво законово условие ръководителите на службите да имат достъп до класифицирана информация, било то на НАТО или Европейски Съюз. В законодателството на България категорично е указан редът по какъв начин се получава такава информация ", добави той.

По думите му преди да получат подобен вид информация, лицата се ревизират. Той посочи, че ние като членове на НАТО и на Европейски Съюз също не съгласуваме претендентите за ръководители на непознатите служби .

Според него оценката, която получаваме от НАТО и сътрудниците в Европейски Съюз , е " извънредно висока ". Тончев акцентира, че ще отстоява твърдо и безкомпромисно своите чиновници и организацията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР