Относно постите аз съм за“ това нещо, тъй като постите

...
Относно постите аз съм за“ това нещо, тъй като постите
Коментари Харесай

Диетолог: Риск от постите няма

" Относно постите аз съм „ за “ това нещо, защото постите прочистват тялото и духа, най-много тялото от отрови. Здравето на човек доста бързо се усъвършенства като стартира да пости. " Това съобщи Диетологът доктор Огнян Симеонов в изявление за Агенция „ Фокус “ във връзка със започващите Коледни пости.
По думите му множеството хора, минавайки през постене избират да станат вегетарианци, защото виждат постенето какъв брой добре им се отразява на тялото и въобще на настроението, съня. Хората, които са решили да постят за първи път да не го вършат, тъй като е съвременно, а да го създадат, тъй като те са решили да пречистят по един или различен метод тялото си. Трябва да направи по един или различен метод филтриране на цялото тяло и да спре да яде всичко животинско, с цел да разбере по какъв начин ще се почувства в идващите две-три седмици и изрично човек ще се почувства извънредно добре, тъй като още Хипократ го е споделил: „ Нека нашето лекарство бъде нашата храна и противоположното “.
" Моето персонално мнение е, че няма проблем човек да пости, стига обаче да се съветва с доктор и в случай че лекарят му забрани и му каже, че това нещо не би трябвало да се прави, тъй като по един или различен метод може да навреди и наруши здравето му – чак тогава. Но досега това, което съм изчел като литература и съм гледал разнообразни семинари, на които съм участвал, нито един лекар не е казвал, че е противопоказно за нещо, което може да аргументи избран проблем. Така че постоянно консултацията с лекар би била добре. ", добави още той.
Според доктор Огнян Симеонов множеството хора се тормозят, че по време на постите нямат спомагателен банкет на протеини:
" Това, което мога да кажа, че приемането на протеин най-силният, най-качественият протеин изобщо от това, което мога да кажа аз е, че е беленият коноп. Беленият коноп съдържа над 20 аминокиселини, от които 9 са незаменими. И няма в света хранителен артикул, който да съдържа тези индикатори. Така че това се води като най-хубавото нещо като протеин и то растителен. Постенето е уместно за всеки един човек. "
Съществува ли риск при постенето?
" За мен персонално, риск от постите няма. Лекарите, които споделят, че има риск от това, дано се обосноват и да кажат какви са рисковете и какво може да аргументи или в случай че го каже, да изясни научно къде може да го прочетем. Да изясни, а не да хвърля думи напразно, тъй като доста постоянно съм чувал изявления от лекари на думи: „ От еди кое си нещо са потърпевши избрана група хора. “ Но в коя страна, кои са тези хора? Не може да разберем и по този метод става по този начин, че има едни думи, които са хвърлени в пространството без да са подплатени с някакви познания, разбори или научни документи. ", сподели доктор Огнян Симеонов.
Той добави, че човек стартира да спи по-добре. Голяма част от хората стартират да изгарят непотребните телесни мазнини, усъвършенства им се настроението, самочувствието  най-много, тъй като когато се усъвършенства настроението и самочувствието на човек и най-много виталните сили стават по-силни. Човек се усеща по-енергичен, няма я тази отмалялост, която някои хора споделят пролетна отмалялост или каквато и да е отмалялост. Има доста плюсове човек да го направи и по тази причина по-голям % от хората избират да не помнят за месото и стават вегетарианци, тъй като през този интервал, в който са постили, те виждат доста плюсове, а те до момента не са ги следили. Хора, които са на някакви медикаменти и почват да постят, виждат че медикаментите към този момент не са им нужни, тъй като тялото по един или различен метод се изчиства- обновява и човек се усеща прелестно.
Кои са най-често допусканите неточности в зареждането след края на постите?
" За мен най-често употребяваната неточност, употребена при хората е, че още първия ден натъртват на огромни количества месо. След подобен пост без значение дали е 10, 20, 30, или 40 дни, не е нужно да даваме на тялото мъчно смилаема храна, която е месото в трудносмилаеми количества. Нека първият ден стартираме с 50 грама, по-късно да минем на 100 грама и да разберем едно, че човек не би трябвало да изяжда повече от 150 грама месо на едно хранене, защото тялото не може да преработи огромно количество храна. Например, в случай че човек изяде 300 грама пържола, 150 ще ги усвои, а другите 150 ще ги обърне на лой или сланина. Това е еднакво да изядем 150 грама сланина, тъй че в случай че не превишаваме 150 грама месо на едно хранене – еквивалента на 200 грама риба е добре. Разбира се, огромни количества салати най-важното е да знаем, че към 80% от храната да е в недопечен тип. Готвените неща да са към 30%, а 70% да бъдат към сурови вид като всички плодове, зеленчуци- зарзаватите да не забравяме на второ място, тъй като те са доста потребни като сок от кисело зеле, всичките форми на туршия са извънредно подобаващи – в тях има и малко количество B12 има и потребни бактерии, пробиотичните, които са потребни за всички хора. ", осведоми още доктор Огнян Симеонов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР