Относно пакета „Мобилност“ мога да обобщя, че успяхме да избегнем

...
Относно пакета „Мобилност“ мога да обобщя, че успяхме да избегнем
Коментари Харесай

Новаков: Ако получа подкрепата на хората, ще поискам членство в транспортната комисия в ЕП

Относно пакета „ Мобилност “ мога да обобщя, че успяхме да избегнем най-лошия сюжет, въпреки че не го спряхме, където искахме. Щяхме да го създадем, в случай че при гласуването участваха всички евродепутати от България. Понеже това не се случи, законопроектът мина на първо четене с доста отрицателни текстове. Това сподели претендентът за евродепутат от ГЕРБ Андрей Новаков, който дружно доктор Иво Ралчовски се срещнаха с представители на превозвачите от област Враца.

Новаков предвижда, че най-вероятно ще има нов еврокомисар по превоза, което може да докара до повече благоприятни условия за позитивно развиване на обстановката. „ Взел съм решение за себе си, че в случай че имам поддръжката на хората ще желая участие в комисията по превоз, тъй че по най-прекия метод да работим за българския интерес. Ако получа офис в идващия европарламент, можем да го създадем самобитен офис на българския транспортен отрасъл. Затова е доста значимо кои ще са новите евродепутати. Горд съм, че съм дружно в листата с доктор Иво Ралчовски, тъй като виждам какъв брой е почитан в Северозапада и хора се отнасят с почит към него”, сподели още Новаков. Той акцентира и ролята на Владимир Уручев, който дълги години почтено показва Враца и България в Екологичен потенциал.

Кандидатът за евродепутат от ГЕРБ доктор Иво Ралчовски съобщи, че ГЕРБ е партията, която се чува в европарламента. „ За мен е чест да бъда в този мощен тим, дружно с изключителни експерти, които имат знания и потенциал да работят в Екологичен потенциал и да носят от ден на ден позитиви за България и нашия район. Аз съм уверен, че тези избори ще протекат в вярната посока, с цел да изпратим мощен тим в Европа”, съобщи доктор Ралчовски.

Кметът на Община Враца Калин Каменов бе безапелационен, че със завършването на скоростната права от Ботевград до Видин транспортният поток ще се усили фрапантно. „ Убеден съм, че това ще раздвижи транспортния бизнес в района и компаниите ще бъдат доста по-печеливши, изключително когато имат и положително лоби в Европейския парламент в лицето на Андрей Новаков и доктор Иво Ралчовски”, добави Калин Каменов.

В отговор на въпрос от представителите на превозвачите регионалният шеф Малина Николова съобщи, че по време на ремонта на правата Мездра – Ботевград ще има различни направления. „ Очаква се в програмата на АПИ да бъде включен ремонт на пътя Мездра – Роман, тъй че ще има опция по време на ремонта на Мездра-Ботевград да се движим без проблеми. Алтернатива е и ремонтираният път през Искърското дефиле. В тазгодишната стратегия на АПИ е заложен настоящ ремонт и на пътя през Витиня, който ще се употребява доста активно”, посочи Малина Николова.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР