Относно някои фалшиви новини, че е гласувала за санкции срещу

...
Относно някои фалшиви новини, че е гласувала за санкции срещу
Коментари Харесай

Елена Йончева: “’Aз съм и винаги съм била против санкции срещу Русия”

Относно някои подправени вести, че е гласувала за наказания против Русия и за ратификацията на Истанбулската спогодба, Елена Йончева, евродепутат от Групата на Социалистите и Демократите в Европейския парламент, разяснява:
„ По въпроса за глобите против Русия съм изказвала неведнъж позицията си, че те би трябвало да отпаднат, тъй като носят ущърб и на двете страни и са неефективни. Проблемите би трябвало да се вземат решение в разговор, а глобите прекъсват ефикасната връзка. Но да уважаваш народа на една страна не значи да си безкритичен към нейното ръководство. Против съм политическо стимулирано гонене на магистрати, на съдии от друга страна. И имам вяра, че тази позиция би трябвало да се отстоява.

В резолюцията на Екологичен потенциал по отношение на дейностите на съветската прокуратура против съдии, следователи и прокурори от Литва, взели участие в следствието на трагичните събития от 13.01.1991 година се реагира на рисков казус, неприемлив съгласно “Основните правила на самостоятелност на правосъдната власт” на Организация на обединените нации, както и на договорите за гарантиране на зачитането на правилата на правовата страна на Европейски Съюз.

Считам, че завеждането на наказателни производства от една страна по отношение на магистрати въпреки това е неприемлив напън в опит да се окаже влияние върху обективността на решенията им на една суверенна страна. Подобен казус може да се окаже доста рисков и да бъде употребен и против други страни, в това число и против България. Като представител на България в Екологичен потенциал, аз виждам своята роля да пазя ползите на моята страна.

Само единна позиция на страните от Европейски Съюз могат да бъдат отбрана против сходни рискови практики. Това очевидно се разбра и от гласуването в Екологичен потенциал, където осъждането на сходни дейности беше подкрепено от 492 депутата при 43 срещу. Резолюцията има сигнален темперамент и не съдържа предложение за нови стопански наказания против Русия.

Отхвърлих и ратификацията на Истанбулската спогодба. Гласуването “въздържал се” във всеки един парламент, в това число и в Екологичен потенциал, не значи поддръжка. Не поддържам ратификацията на ИК заради нееднозначното пояснение на избрани текстове в нея, само че съм уверена, че би трябвало да се употребяват всички благоприятни условия за отбрана на дамите от домашно принуждение “, приключи коментара си Елена Йончева.

.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР