Относно новия формат на Шампионската лига той заяви: “В бъдеще

...
Относно новия формат на Шампионската лига той заяви: “В бъдеще
Коментари Харесай

Чеферин: Новата Шампионска лига ще е грандиозна, Суперлигата е мъртва

Относно новия формат на Шампионската лига той съобщи: “В бъдеще огромните клубове ще се срещат по-често, дребните ще имат повече шансове да се класират и борбата в групата ще е до края. Ще бъде грандиозно. Всеки желае повече мачове в шампионатите, само че никой не отстъпва. Клубовете желаеха 10 мача в груповата фаза на Шампионската лига. Те ще имат осем, това е верният брой. Местните шампионати би трябвало да имат 18 клуба, само че президентите не са съгласни. Те би трябвало да схващат, че локалните купи са прекомерно доста ”.

Superliga Europeia - Ceferin e a Superliga "morta ": «Só vejo três pessoas chateadas com toda a gente...»
— Diário Record (@Record_Portugal)
Чеферин не е склонен с рецензиите на Клоп и Гуардиола за огромния брой мачове: “Лесно е постоянно да атакуваш ФИФА и УЕФА, само че нещата са елементарни. Ако играеш по-малко, ще получаваш по-малко пари. Ако някой би трябвало да се оплаква, не са те, а служащите във фабриките, които получават по 1000 евро на месец ”.

Той отбрани и новия шампионат на УЕФА Лига на конференциите, който бе извоюван от Рома в първото си издание: “Някои талант сподели, че това е безмислена купа. Видяхте, че Рома и Фейенорд играха на финала, а това е край, който може да стане в Лига Европа. Същият талант протестираше, че мачът се игра на дребен стадион. Когато приказвах с Жозе Моуриньо, той беше разчувстван ”.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР