Относно как да възвърнете искрящата белота на вече пожълтелите ви

...
Относно как да възвърнете искрящата белота на вече пожълтелите ви
Коментари Харесай

Как да предпазим черните дрехи от избледняване?

Относно по какъв начин да възвърнете искрящата белота на към този момент пожълтелите ви бели облекла, спално долни дрехи, кърпи и хавлии към този момент е изписано доста. Как обаче да предпазите черните си облекла от избледняване, тъй като в тази ситуация задачите тъкмо противоположния резултат. Ето няколко съвета за предотвратяване на черните облекла от избледняване:

1. Когато перете черни облекла в пералнята, в никакъв случай не ги перете на повече от 40 градуса или на прекомерно дълги стратегии, без значение какво са ви предложили производителите им (информацията, която ще видите на етикета, зашит отвътре на дрехите).

2. За пране на черни облекла използвайте постоянно особено предопределен перилен препарат за тъмни облекла и единствено в краен случай подобен, предопределен за цветни. В никакъв случай не ги перете с перилен препарат за бели тъкани.

3. Знаете, че по магазините има разнообразни типове перилни препарати - освен съответни марки, само че и с разнообразни формули. За пране на черни облекла предлагаме да не употребявате перилен препарат на прахова основа, тъй като постоянно той остава бели следи по облеклата. Избирайте течен или на капсули. Чудесно решение са препаратите Perwoll и Sano, предопределени за черни облекла.

4. Препоръчително е, когато пускате пералнята, да добавите към нея и цветоулавящи кърпички, тъй като те като се изключи че защищават облеклата от боядисване, съумяват и да запазят цветовете им.

5. Веднъж месечно накисвайте черните си облекла в разтвор от вода и ябълков оцет. Той ще се погрижи освен за опазване на цветовете (това е повода да го прибавяме към великденските бои за яйца), само че и би се справил с останали по тях лекета.

 черна дреха

6. Когато простирате черни облекла на директна слънчева светлина, постоянно ги простирайте, откакто сте ги обърнали наобратно, т.е. с шевовете на открито. Пряката слънчева светлина е огромен зложелател на всички цветни облекла, освен на черните.

7. Дори и да сте спазили всичко казано дотук за предпазването на черните облекла от избледняване, е допустимо вследствие на многократната им употеба техните цветове въпреки всичко да стартират да избледняват. Не се тормозете толкоз, има и специфични бои за облекла, с които можете още веднъж да възвърнете черния им цвят.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР