Относно издадените вече множество актове за административно нарушение на варненци,

...
Относно издадените вече множество актове за административно нарушение на варненци,
Коментари Харесай

Юрист: Родителите ще плащат за разходките на децата в Морската и по площадките


Относно издадените към този момент голям брой актове за административно нарушаване на варненци, хванати да нарушават възбраната в Морската градина и освен там, юристът разяснява следното:

" Би следвало тези актове се апелират по общия ред - пред началника на съответното ведомство, пред районния съд и като последна инстанция - пред административния. Незнанието не извинява никого, като се има поради, че беше дадена необятна публичност на наложените ограничения и забрани.

Би следвало след издаване на тези актове за административни нарушавания да бъдат издадени наказателни постановления, което предстои на обжалване пред съответния областен съд в 7-дневен период от връчване на наказателното разпореждане, а след това, в случай че то бъде доказано, предстои на обжалване пред Административен съд като последна инстанция.

За дейностите на малолетните лица по закон отговорност носят техните родители, изключително в този момент, когато сме в изключително състояние. Така са написани ограниченията, че в случай, че децата не са на учебно заведение, затворени са всички места за техните обществени контакти, за извънкласно обучение и спортни занимания, би следвало по логиката на държавното управление и с оглед задачите на тези ограничения по време на изключителното състояние, тези деца да не са на улицата.

Ние не можем тотално да ги ограничим, от време на време се постанова и те да излязат, само че спазвайки избраните наставления на разпоредбите за отдалеченост, съответните предпазни ограничения, както и наредбите да не са в Морската градина, в други паркове, зони за отдих и спортни площадки. Ако се съблюдават тези правила, не би следвало да бъдат глобени.

Ако има такива деца, които са открити в Морската градина, без родители, има значение и това на каква възраст са. Защото във връзка с деца под 14-годишна възраст няма по какъв начин на тях да им бъде публикуван акт за определяне на административно нарушаване, защото те не попадат по глобите на закона. Но могат да бъдат глобени техните родители.

Що се отнася до това дали прекосяването или престоя в паркове и детски площадки е нарушаване, има места, където, с цел да се стигне до хранителен магазин или аптека, се минава точно през зона за отдих, детска или спортна площадка. Детските площадки са оградени и строго обозначени. Въпросът е да не се застоява там човек, да не се намират деца и родители с деца, които да са на тази площадка. Само за прекосяването единствено по себе си не би следвало да има наказания, при положение, че няма опция за прекосяване.

За Морската градина е явен проблема, само че под въпрос са нещата за Вълнолома и целия периметър към Морска гара. Доколкото ми е известно за тези зони досега не е имало проблем, наказания и инспекции, само че въпросът е да няма скупчване на хора, да не са повече от двама индивида на едно място, да се съблюдава нужното разстояние и да са вземи защитни ограничения. В подобен случай не би следвало самото прекосяване да се смята за нарушаване, нарушаване е престоят в тези зони ", разяснява Калина Милославова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР