Относително стабилно е състоянието на останалите за лечение в болничните

...
Относително стабилно е състоянието на останалите за лечение в болничните
Коментари Харесай

Ранените при катастрофата край Вакарел остават на лечение

Относително устойчиво е положението на останалите за лекуване в болничните заведения на столицата ранени след злополуката край Вакарел. Това излиза наяве от изказванията на пиарите на лечебните заведения.
Двама от потърпевшите при злополука на автомагистрала „ Тракия “ ще прекарат почивните дни в отделението по ортопедия и травматология, оповестява организация „ Фокус “, цитирайки пиарът на Аджибадем Сити Клиник Токуда Надежда Цекулова.
„ В момента има двама души. Вчера те бяха докарани с колите за спешна помощ на Спешна помощ. По-късно пристигнаха две дами с леки пострадвания, само че те бяха обработени в Спешно поделение и по-късно освободени за домашно лекуване “, съобщи Цекулова.
„ Тези двама мъже, които бяха докарани в Спешна помощ претърпяха ортопедични интервенции на долни крака и са настанени в отделението по Ортопедия и травматология “, посочи тя. Цекулова съобщи, че в понеделник ще стане ясно по кое време тъкмо ще бъдат изписани, само че при всички положения потърпевшите ще прекарат почивните дни в болничното заведение.
Настанените във ВМА след злополуката на автомагистрала „ Тракия “ три дами са в устойчиво положение и без заплаха за живота, оповестява и Соня Колчакова, пиар на болничното заведение. Приетите дами са на 24, 33 и 62 години. Промяна в положението им няма.
От УМБАЛ „ Софиямед “ също прецизират, че водачът на авариралия рейс е в устойчиво положение, само че е под наблюдаване н клиниката по гръдна хирургия.. Според пиарът Ваня Вълкова, докараната с водача жена е изписана след направените прегледи.
Без непосредствена заплаха за живота са и тримата потърпевши от злополуката, настанени и в УМБАЛСМ „ Н.И.Пирогов “ Според известие на пресцентъра, нощта е минала умерено за тримата пациенти.
В устойчиво положение е и 13-годишното момче, което е настанено в Детска реанимация. Според изпълнителния шеф проф. Асен Балтов, то е със непринудено дишане и в схващане, като през днешния ден следва да му бъдат направени контролни проучвания. Майката на момчето е също добре и е настанена в травматологията на „ Пирогов “. Другата потърпевша жена, която остава в хирургията на болничното заведение също е в устойчиво положение.
По-рано от УМБАЛ „ Св.Анна “ - София АД оповестиха, че релативно умерено е минала нощта и за шестте пациента, настанени в болницата
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР