Отношенията с Германия са традиционни, те са основани на принципа

...
Отношенията с Германия са традиционни, те са основани на принципа
Коментари Харесай

Борисов: Българите в чужбина започнаха да се връщат - това се прави само когато има такава държава

Отношенията с Германия са обичайни, те са учредени на правилото на взаимната полза. Това сподели министър председателят Бойко Борисов по време на откриването на инженеринг център в София.

Ние постоянно сме се славили със своята дисциплинираност. Вчера беше срещата на държавното управление с Американската комерсиална камара, на която те дадоха добра оценка за българската стопанска система, колкото и това да не е прелестно за нашите политически съперници. Преди една седмица същата оценка даде и съветският дипломат, съобщи Борисов.

Тук бяха военни казарми. Аз служех в Плевен, само че Плевнелиев ме докара тук и видяхте на това затънтено място какво е построено – прави се просвета, вършат се велики неща, и продължава да се построяват. Много българи, които работят в чужбина, стартират да се връщат по родните си места. Казаха ми, че 20-30 индивида са се върнали да работят тук. Усилията ни стартират да се възнаграждават, уточни министър-председателят.

Той разяснява и обстановката с немския авто тръст "Фолксваген ". Ние имаме единствено една уязвимост – че съблюдаваме европейските правила. Всичко, което беше належащо, сторихме, акцентира Бойко Борисов.

Винаги съм казвал, че България би трябвало да се гордее с гениите си за писане на програмен продукт. Българският мозък е подобен – новаторски. Неслучайно Джон Атанасов първи се е сетил да програмира компютъра. Този център ще работи доста години напред и ще основава най-високотехнологичен артикул. Неслучайно новият ръководител на Европейската комисия ни дефинира един прелестен сектор. По-добър сектор ние не бихме желали – нововъведения обучение, спорт, просвета. Усилията дават своите резултати – център след център, високотехнологични работни места и българи, връщащи се от чужбина. Ако мислите, че това се прави елементарно? Това се прави, единствено когато има такава страна, сподели още Бойко Борисов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР