Отношенията ни с Русия са прагматични и се основават на

...
Отношенията ни с Русия са прагматични и се основават на
Коментари Харесай

Петкова: Взаимният интерес е връзката ни с Русия

Отношенията ни с Русия са прагматични и се основават на съвместен интерес, съобщи министърът на енергетиката Теменужка Петкова в изявление за предаването „ Тази заран “ по бТВ.

Тя добави, че по време на провелото се 17-о съвещание на Междуправителствената комисия сред Българи и Русия за икономическо и научно-техническо съдействие въпросът за по този начин наречения шпионски скандал не е бил повдиган от съветска страна.

„ По време на съвещанието бяха разисквани безусловно всички въпроси от двустранен интерес. По никакъв метод тези събития не са повлияли на нашите връзки. “, уточни тя.

Петкова сподели, че са били обсъждани значими въпроси в региона на енергетиката, превоза. „ Беше извършено и първото съвещание на работната група в региона на превоза “. Петкова напомни, че още предходната година при съвещанието на същата тази комисия в Москва е било взето решение за основаване на такава работна група.

Теменужка Петкова уточни, че други тематики, които са били обсъждани са селското стопанство и туризма. „ Решенията, които се взимат в границите на тази комисия и това, което ние желаем, е да получим най-хубавото за България. Така че ние сме длъжни да пазиме и пазиме своите национални ползи “, сподели още Петкова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР