Отношенията ни с роботите ще станат още по-интересни през следващото

...
Отношенията ни с роботите ще станат още по-интересни през следващото
Коментари Харесай

Как хората се отнасят към роботите

Отношенията ни с роботите ще станат още по-интересни през идващото десетилетие. При това чатботовете и роботите-компаньони към този момент работят по този начин, че на хората те им наподобяват като живи същества. И това може да докара до неприятни последствия, написа BBC Science Focus.

При всеобщото въвеждане на виртуалните гласови асистенти родителите се оплакаха, че тези асистенти учат децата им да бъдат груби. За да поправят това, Amazon и Гугъл пуснаха спомагателни функционалности, които насърчаваха потреблението на думите " апелирам " и " благодаря ".

През 2015 година учените изясниха каква връзка съществува сред съчувствената грижа на хората и отношението им към робота. Много проучвания демонстрират също по този начин, че тези, които стават очевидци на нападателно държание във връзка с робот, изпитват стрес.

Освен това, научните проучвания демонстрират, че хората се отнасят към роботите по по-различен метод, в сравнение с към персонажите на екрана. Това частично се дължи на обстоятелството, че човек е биологично програмиран да реагира на физическо придвижване.

С други думи, хората...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР