Отношенията на САЩ с Русия могат още да се влошат,

...
Отношенията на САЩ с Русия могат още да се влошат,
Коментари Харесай

Рекс Тилърсън: Отношенията между САЩ и Русия могат още да се влошат

Отношенията на Съединени американски щати с Русия могат още да се влошат, обаче Вашингтон не е заинтригуван от открит спор с Москва, декларирал държавният секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън. Това написа РИА Новости въз основа на преписка на собствен публицист.
Шефът на Държавния департамент охарактеризирал настоящето положение на руско-американските връзки като „ напрегнати”. Тилърсън напомнил в своето изказване за визитата си в Москва, когато споделил, че връзките се намират на „ исторически минимум”. „ Те могат още да се влошат” – прецизирал в този момент дипломатът.

Тилърсън отбелязал, че Вашингтон се стреми да взема решение различията с Москва без открит спор. „ Въпрос на последната седмица е дали връзките могат още да се влошат или ние можем да реализираме някакво ниво на непоклатимост, да търсим пътища за деяние по въпроси от общ интерес и да оправяме различията си, без да водят до открит конфликт” – декларирал той.

Говорейки за поддръжката от Доналд Тръмп на законопроекта, въвеждащ нови наказания срещу Русия, държавният секретар декларирал, че нито президентът, нито той самият „ не са във възторг” от този документ.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР