Отношенията между Великобритания и Русия, обтегнати и без това, заради

...
Отношенията между Великобритания и Русия, обтегнати и без това, заради
Коментари Харесай

Претърсен самолет предизвика нов скандал между Русия и Великобритания

Отношенията сред Англия и Русия, обтегнати така и така, поради случая с отравянето на някогашния съветския сътрудник Сергей Скрипал и щерка му, се утежниха в допълнение, поради претършуване на аероплан на " Аерофлот " на летище " Хитроу " в Лондон през вчерашния ден. От съветското министерство на превоза обявиха, че ще изискат публично пояснение от Англия.

Посолство на страната в Лондон към този момент стачкува по случая. От Министерството на превоза желаят да знаят какво тъкмо се е случило нощес и за какво. " Ако няма пояснение, съветската страна ще оцени дейностите против нашия аероплан за непозволени и си резервира правото да предприеме аналогични ограничения против английските самолетни компании ", се споделя в формалната позиция на ведомството.

В отговор английският държавен министър по сигурността Бен Уолъс разгласи, че става дума за рутинна интервенция, предадоха Ройтерс и ТАСС, представени от Българска телеграфна агенция. " Рутинна интервенция е граничните сили да претърсват самолети, с цел да защитят Англия от проведената престъпност и от хора, опитващи се да внесат в страната оръжие или нездравословни субстанции като опиати ", споделя Уолъс.

По-рано през днешния ден съветското външно министерство разгласи, че Англия би трябвало да изтегли най-малко още 50 свои дипломати от Русия, защото сега Лондон има доста повече свои представители в Русия, в сравнение с Москва във Англия.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Отровеният съветски сътрудник (102)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР