Отношенията между Възраждане и ДПС днес преминаха в нов етап.

...
Отношенията между Възраждане и ДПС днес преминаха в нов етап.
Коментари Харесай

Възраждане вече директно обслужва Пеевски

Отношенията сред " Възраждане " и Движение за права и свободи през днешния ден минаха в нов стадий. Доскоро партията на Костадин Костадинов демонстрираше единодушие с придвижването по доста въпроси. Последният подобен случай бе при основаването на краткотрайна комисия, която да проверява полицейското принуждение.

Днес обаче " Възраждане " непосредствено обслужи Движение за права и свободи и персонално Делян Пеевски. От партията предложиха да се сътвори комисия, която да проверява информацията за това, че съпредседателят на " Продължваме смяната " Кирил Петков и депутатът от " Демократична България " Божидар Божанов, са оказвали напън върху министъра на електронното ръководство Александър Йоловски.

Интересното е, че преди няколко дни пръв за сходна комисия заприказва точно Пеевски. Тази комисия беше нещо като отговор на краткотрайната комисия за полицейското принуждение, за която той и Движение за права и свободи бяха срещу.

" И ние ще внасяме в този момент комисия за следствие на Министерството на електронното ръководство – какво се е случило с министъра и зам.-министъра, на следващия ден ще видите. Ще има две комисии ", съобщи тогава Пеевски.

Днес обаче тази комисия бе препоръчана не от него, а от " Възраждане ". Предложението не бе признато.

Прокуратурата към този момент образува досъдебно произвеждане за закононарушение по работа против длъжностно лице от Министерството на електронното ръководство (МЕУ) поради изказванията за оказван напън над министъра на електронното ръководство Александър Йоловски. Сигналът, по който е почнала работа прокуратурата, е подаден от Тошко Йорданов от " ИТН ".

Историята с натиска против Йоловски - изказване, което Петков и Божанов отхвърлят - се разви около абсурда, наподобяващ доста на активно мероприятие малко преди първия тур на локалните избори, с помощта на който машините за гласоподаване бяха анулирани и това докара до близо 500 хиляди недействителни бюлетини.
" Онлайн министър председател, вместо виновна изпълнителна власт "
Днес Пеевски, който в неделя обяви, че е готов за министър председател и ще се оправи (и неизвестно за какво доста медии разтълкуваха това самопредлагане като вест, че точно той е бъдещият премиер), още веднъж откри за належащо да подлага на критика действащия министър-председател Николай Денков.

" С паника следя вашата управническа беззащитност да се справите с климатичното предизвикателство снеговалеж, особено за тези ширини по това време на годината ",  пише през днешния ден отново по тематиката за снега Пеевски в поредно писмо до Денков.

В неделя депутатът прикани премиера " да излезе измежду хората " и да оказва помощ. Самият Пеевски не беше видян с лопата да рине сняг, макар ответния апел на Денков. Депутатът и тогава, и в този момент показва загрижеността си посредством медийно популяризирани " писма " с рецензии към властта и най-много - премиера. 

" Четири денонощия бедстват хиляди семейства. Четири денонощия – близо 100 часа, страната е скована от липса на електрозахранване, топлоенергия, затворени пътища, бедстващи обитаеми места, затворени аптеки, заключени кабинети на незабавна помощ, неработещ телефон за незабавни случаи и така нататък ", се споделя още в него. 

Според Пеевски вместо решителни и действителни дейности от страна на министър-председателя, той " грее в новините с много съмнителна пиар акция ".

" Онлайн министър председател, вместо виновна изпълнителна власт. Това е доста смущаващо ", счита още глобеният по " Магнитски " ппредседател на ПГ на Движение за права и свободи.

Според него министър председателят трябвало да упражни надзор върху управлението на " Електрохолд ", така че спешните екипи да работят на цялостни обороти и да възстановят електрозахранването в засегнатите региони. 

Делян Пеевски показва още, че хората губят доверие в политиците и страната си.

" А когато няма доверие, всеки стартира да се избавя поединично. И не би следвало да се сочи като куриоз, а като рискова наклонност, че един човек нахлу в отчаянието си в офис на енергото, с цел да подготви храна за децата си. А той е в цялостното си право да изисква тъкмо тази грижа от страната. От държавното управление. И персонално от премиера. 

Г-н Премиер, Народното събрание ще бъде на висотата на упованията на хората и още през днешния ден ще внесем предложение за отпадане на условието за осъществяване единствено на електронни предписания. Защото последните дни демонстрираха, че това недомислие заплашва живота и здравето на болните, останали без нужните лекарства, тъй като аптеките нямали ток.

Но Вашата некадърност да водите страната и държавното управление в рецесия, не можем да компенсираме и няма да останем безмълвни пред управническия ви неуспех ", показва ръководителят на парламентарната група на Движение за права и свободи.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР