Отношенията между Вашингтон и Анкара ще укрепнат чрез инвестиции и

...
Отношенията между Вашингтон и Анкара ще укрепнат чрез инвестиции и
Коментари Харесай

Ердоган: Отношенията ни с Вашингтон ще укрепнат чрез инвестиции и търговия

Отношенията сред Вашингтон и Анкара ще укрепнат посредством вложения и търговия, съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган в тирада пред американски вложители в Анкара, съобщи Ройтерс.

Двете страни имат търкания по редица въпроси, измежду които политиката на Вашингтон в Сирия, настояването на Анкара за ектрадиция на мюсюлмански свещеник, упрекван за опита за прелом в Турция през 2016 година, и безпокойствата на Съединени американски щати поради задържането на американски жители от турските управляващи, в това число Андрю Брънсън, американски свещеник, съден в Турция по обвинявания в шпионаж и тероризъм, предава Българска телеграфна агенция.

Вашингтон наложи финансови наказания на двама турски министри и удвои митата върху стоманата и алуминия за Турция, с което способства за спада на турската национална валута - лирата. В отговор Анкара удвои митата на някои артикули, които внася от Съединени американски щати, в това число алкохол, тютюн и коли.

"Вярвам, че нашето стратегическо партньорство със Съединени американски щати ще укрепне в допълнение посредством вложения и търговия, без значение от всичките си възходи и спадове ", е декларирал Ердоган, съгласно текста на речта му, с който Ройтерс се е срещнала.

Ердоган акцентира, че Турция ще продължи да прави всяка нужна стъпка, тъй че бизнесът да не пострада от комерсиалните ограничения и няма да прави компромис с правилата на свободния пазар.

"Насърчаваме бизнес света да продължи да сътрудничи, до момента в който посредством дипломация търсим способи да разгадаем проблемите си с нашите събеседници ", сподели Ердоган.

"Никога не бихме желали да бъдете отрицателно наранени или да бъде попречено на плановете ви поради проблеми, които имаме със настоящето американско държавно управление. Ще продължим да вършим нужните стъпки ", добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР