Отношенията между Турция и САЩ са достатъчно силни, за да

...
Отношенията между Турция и САЩ са достатъчно силни, за да
Коментари Харесай

Турция: Отношенията ни със САЩ са достатъчно силни въпреки различията

Отношенията сред Турция и Съединени американски щати са задоволително мощни, с цел да преодолеят всяко предизвикателство, съобщи турският министър на защитата Хулуси Акар, представен от " Дейли сабах ".

Акар акцентира, че двете страни имат надълбоко вкоренени стратегически връзки, които не могат да се трансформират за една нощ макар разликите им по избрани въпроси.

" Нашите връзки може да имат върхове и спадове и от време на време може да има конфликт на отзиви посред ни, само че не би трябвало да забравяме, че имаме способността да превъзмогнем всички въпроси посредством своето отдавнашно съдействие и разговор ", сподели Акар в отговор на въпрос за връзките на Анкара с новата администрация на Джо Байдън.

Това изявление той направи на интернационалния конгрес за сигурност в Халифакс, извършен посредством видеоконферентна връзка, предава Българска телеграфна агенция.

Министърът на Турция засегна и въпроса с съветските системи С-400, с които Турция се снабди макар неодобрението на Съединени американски щати, като изрази желанието на страната си да разсее американските опасения.

" Трябва да се въздържаме от заплашителна изразителност и наказания, когато се занимаваме със разногласията, имайки поради, че двете страни са съдружници от 70 години ", уточни той.

Акар окачестви Турция като " стратегическа страна в един необятен район " с дейна роля в НАТО.

" Очакваме взаимна взаимност, съдействие и съгласие от всички съюзнически страни ", добави министърът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР