Отношенията между Русия и САЩ трябва да се нормализират, за

...
Отношенията между Русия и САЩ трябва да се нормализират, за
Коментари Харесай

Влошените отношения между САЩ и Русия са най-голямата заплаха за света, смята германският външен министър

Отношенията сред Русия и Съединени американски щати би трябвало да се възстановяват, с цел да се усъвършенства ситуацията в света. Това декларира немският външен министър Зигмар Габриел в изявление, поместено през днешния ден във в. " Билд ам зонтаг ", заяви Българска телеграфна агенция.

" Напълно подкопаните връзки сред Съединени американски щати и Русия са най-голямата опасност за общия мир. Сполучи ли Северна Корея да се снабди с нуклеарно оръжие, ще я последват и други страни. Единствено Съединени американски щати и Русия могат с общи старания да предотвратят по-нататъшното разпространяване на нуклеарното оръжие. Ако връзките сред Вашингтон и Москва не се подобрят още веднъж, децата ни ще порастват в един рисков, неподреден свят, цялостен с нуклеарно оръжие ", споделя Габриел.

По думите му демократичното международно устройство е " съществено застрашено " и Съединени американски щати към този момент не са поръчител на демократичните полезности. Недоверието в света съгласно него изправя планетата на ръба на нова оръжейна конкуренция. Освен това министърът приканва Германия по-активно да поема посредническа роля.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР