Отношенията между Русия и САЩ непрекъснато се влошават, заяви заместник-министърът

...
Отношенията между Русия и САЩ непрекъснато се влошават, заяви заместник-министърът
Коментари Харесай

Москва: Отношенията Русия-САЩ непрекъснато се влошават

Отношенията сред Русия и Съединени американски щати непрестанно се утежняват, съобщи заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков в изявление за National Interest, представено от БГНЕС.
„ Преминаваме от една ниска точка в друга - както преди време сподели полският мъдрец Станислав Йежи Лец:„ Мислехме, че сме стигнали дъното, само че по-късно почукаха изпод “, сподели дипломатът.
Рябков добави, че взаимоотношението на Москва и Вашингтон в сегашната му форма е друго от времето на Студената война. Според него тогава борбата сред двете суперсили е била по-опасна, само че и по-предсказуема.
Като една от най-проблемните области в връзките дипломатът уточни контрола върху оръжията.
" Човек придобива чувството, че Съединени американски щати не имат вяра концептуално в контрола върху оръжията. Вместо това Вашингтон се пробва да откри извинения, с цел да се измъкне от колкото може повече контракти в тази област, в които е забъркана Москва ", сподели Рябков.
Администрацията на Доналд Тръмп се отдръпна от няколко интернационалните съглашения за сигурност. Първият подобен документ беше Договорът за ракетите със междинен обхват на деяние - американските управляващи упрекнаха Русия в неспазване на изискванията му. Претекстът за излизане от съглашението беше пробата на съветската крилата ракета 9M729, която съгласно Белия дом опонира на Договора за РСОД. В отговор Русия показва пускова установка и транспортно-изстрелващ конвейер и разкри тактическите и техническите характерности на ракетата, които потвърдиха сходството на 9M729 с изискванията на контракта.
Също през май тази година американските управляващи оповестиха отдръпването си от Договора за намерено небе, който разрешава на участниците намерено да събират информация за въоръжените сили и дейностите на другия.
В светлината на нуждата от подписване на нов Договор за редуциране на стратегическите нападателни оръжия, чиято остаряла версия изтича през февруари 2021 година, Съединени американски щати желаят и Китай да стане страна по съглашението и заплашват да не възобновят контракта в противоположен случай, написа РИА Новости.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР