Отношенията между Москва и Вашингтон все повече и повече се

...
Отношенията между Москва и Вашингтон все повече и повече се
Коментари Харесай

Путин: Отношенията ни със САЩ все повече се влошават

Отношенията сред Москва и Вашингтон от ден на ден и повече се утежняват, сподели в изявление съветският президент Владимир Путин, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.
Той направи тази песимистична преценка в навечерието на срещата на върха на Г-20 в Япония в края на този месец, на която е допустимо водачите на двете страни да се срещнат.
"Сегашната администрация е одобрила, съгласно мене, няколко десетки решения за наказания против Русия през последните години ", уточни Путин пред съветския тв канал "Мир ". Записът на изявлението бе публикуван като текст от Кремъл.
Той контрастно опълчи това положение на съветско - американските връзки с процъфтяващите, по думите му, връзки с Китай. Задълбочаващото се стратегическо другарство сред Москва и Пекин тревожи някои американски политици, отбелязва Ройтерс.
Тръмп сподели пред кореспонденти през вчерашния ден, че ще се срещне с Путин на Г-20 в Япония, само че още ден по-рано Кремъл сподели, че концепцията за среща "все още е висяща " и че няма разисквания на конкретика по въпроса.
Тръмп през вчерашния ден изрази още вяра, че се надява Съединени американски щати да открият "отлични връзки с Русия ", само че в това време даде обещание да разположи 1000 американски бойци в Полша - стъпка, поискана от Варшава за въздържане на евентуална експанзия от Русия, показва Ройтерс.
Тръмп сигурно ще раздразни Москва и с думите си през вчерашния ден, че обмисля наказания поради газопровода "Северен поток 2 ", като още веднъж предизвести Германия, че е енергийно подвластна от Русия.
Путин, който към този момент разгласи, че е на страната на Китай в почналата комерсиална война със Съединени американски щати, въпреки всичко сподели в същото изявление, че се надява на възстановяване на връзките с Вашингтон макар сегашната им траектория надолу. "Наистина се надяваме, че здравият разсъдък в края на краищата ще спечелва, - уточни съветският президент, - че с всичките наши сътрудници, в това число и американските, ние можем да реализираме някои решения в границите на идния конгрес на Г-20, които ще бъдат градивни и ще основат нужните постоянни условия за икономическо съдействие. "
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР