Отношенията между Македония и България са приятелски, задълбочени и топли.

...
Отношенията между Македония и България са приятелски, задълбочени и топли.
Коментари Харесай

Заев: България ни тласна към Европа, никога не сме били по-близки

Отношенията сред Македония и България са другарски, задълбочени и топли. Според мен, ние в никакъв случай не сме имали по-добри взаимоотношения. Няма нито един жител, който да не удостовери това нещо. Това сподели македонският министър председател Зоран Заев в изявление за МКД.
" От тези връзки са щастливи както нашите, по този начин и жителите на България, в този миг на единение и взаимна поддръжка. Без този метод, без Договора за другарство с България, нямаше да бъде допустимо и съглашението с Гърция ", сподели още македонският министър-председател.
" Приказката за интеграцията на района доближи кулминационната точка си тъкмо с Договора с България. Днес и България и Гърция са нашите най-големите поддръжници по пътя ни към Европейския съюз. Има културна замяна, художествени планове, съществени бизнес връзки и увеличение на комерсиалния продан ", акцентира Заев, представен от БГНЕС.
Според него " българските вложения са добре пристигнали в родината му ". " Имам информация за доста начинания, които сега вървят. Сътрудничеството ни занапред ще нараства. Ние сме част от НАТО. Вървим към Европейски Съюз. Имаме контракт за съдействие и той може единствено да ни тласка напред, няма връщане обратно ", споделя още македонският министър председател.
По отношение на измененията в държавното управление водачът на СДСМ е безапелационен, че жителите са изпратили доста ясно обръщение за смяна. " Говорих с съдружния сътрудник Али Ахмети. Той ще организира диалози в партията си и ще ме осведоми. Аз персонално имам вяра, че би трябвало да има промени ", сподели той.
На въпроса " дали е пленник на съдружни си сътрудник " Зоран Заев споделя следното: " Не съм безстопанствен пленник. Ако страната бъде пленник, може да има избори. Друг път няма. Ако не се договорим по тези въпроси, в случай че няма опция за друго болшинство, тогава отиваме на избори. При всички положения посланията на жителите са ясни. Никой досега не е споделил, че това не би трябвало да се случи. Добре е, че имахме сходно обръщение от жителите по време на председателските избори ".
" Има разнообразни благоприятни условия. Получихме две трети болшинство за конституционните промени, по-късно за устойчиво парламентарно болшинство, за съставяне на държавно управление. Нашето желание не е да образуваме нов кабинет. Нашето желание е да има промени в кабинета. Това значи 1/3 от министрите да може да бъдат заменени. Ако имаме общо 26, това значи 8 да бъдат заменени и държавното управление да продължи с работата си ", посочи Заев.
По-късно македонският министър председател уволни всички 78 общински ръководители на партията. " Всички общински ръководители на СДСМ са уволнени. Благодаря им за работата. Призовавам ги още веднъж да се кандидатират ", разгласи Заев.
Той още веднъж повтори, че през първата половина на месец юни ще има промени в обществения бранш, държавните предприятия, държавното управление, министерствата, както и в други държавни институции.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР