Отношенията между хората са сложни, спор няма! Но често ние

...
Отношенията между хората са сложни, спор няма! Но често ние
Коментари Харесай

Любов: седем начина да си опростите връзката

Отношенията сред хората са комплицирани, спор няма! Но постоянно ние самите ненужно ги усложняваме. Ето седем съвета по какъв начин да уталожите напрежението във връзката си…

1. Давайте си почивки

Понякога е добре да си почивате един от различен (важно конкретизиране: не да си изневерявате!). Вечерите, прекарани поотделно, могат да сътворят чудеса за хармонията във връзката. Който отделя задоволително време за себе си, е по-уравновесен, тъй като знае какво желае и всякога изживява радостното предчувстване от срещата с любимия/любимата.

2. Запазете успокоение

Който се старае да резервира успокоение и хладнокръвие по време на разногласия и разправии, може да избегне съществени спорове. Прекалено постоянно вършим от мухата слон, тъй като единият от сътрудниците губи самообладание и стартира да сипе обиди. Според взаимно проучване на Станфордския университет, Университета на Калифорния и Северозападния университет двойки, които съумяват по време на свада да останат рационални и невъзмутими, имат по-щастлива и постоянна връзка в дълготраен проект. Ако желаете да проявявате почитание и самообладание в междуличностни спорове, би трябвало, несъмнено, да бъде задоволени и уравновесени в персонален проект: правилните другари, хубавата работа и съзнателното мислене са единствено няколко от факторите, които имат значение.

3. Научете се да простите

Това е всичко друго, само че не и лека задача – който обаче се учи цялостен живот да прости, прави положително на себе си и на обичаните си хора. Ще ви помогне доста, в случай че при спорове постоянно се пробвате да „ влезете в обувките “ на другия и си задавате въпроса по какъв начин бихте постъпили самите вие, в случай че сте на негово място. При това не трябва да забравяте, че грешките и слабостите са присъщи на индивида.

4. Забравете разпределението на функциите

„ Това е мъжка работа “ или „ Това е женска работа “ са хрумвания, които би трябвало да си избиете от главата допустимо най-бързо. Разбира се, предвид на възпитанието ни и обществото, в което живеем, всички сме повече или по-малко сексисти (волно или неволно). Въпреки това можем доста да си улесним живота, в случай че се опитваме умишлено да не разделяме работата на мъжка и женска и заобикаляме разпределението на функциите.

5. Каквото на сърцето, такова и на устата

Вместо да увъртате и да очаквате, че сътрудникът ви ще разбере какво желаете да му кажете или намекнете, по-добре говорете намерено! За задачата би трябвало да преглътнете егото си, само че си заслужава, в случай че желаете да се радвате на трайни връзки, основани на доверие и почтеност.

6. Внимавайте с ревността

Разбира се, обикновено е понякога да проявявате ревнивост. Кой не познава това възприятие? Важно е обаче да умеете да го контролирате. И тук разковничето е връзката. Затова не изпадайте в нереалистични сюжети, устройвайки подиуми на ревнивост и измъчвайки се с въпроси от рода на „ Ами в случай че? “. Вместо това бъдете откровени с колегата си и обсъдете дружно същинските аргументи за ревността (обикновено става дума за проблем с доверието и/или горчив опит от миналото).

7. От самото начало бъдете откровени

В началото на връзката всеки се стреми да се покаже във допустимо най-хубава светлина. Това е изцяло обикновено, само че по-късно може да сътвори проблеми. Ако заявите, че не сте ревностни, само че след един месец превъртите, тъй като сте си въобразили, че сътрудникът ви флиртува, тъй като е дал прекомерно великодушен бакшиш на келнерката, нещата няма да свършат добре. Ако обаче още през цялото време споделите почтено страховете и терзанията и разкажете за слабостите си (на елементи, не е нужно да поднасяте едновременно цялата порция!), може да разчитате на трайни и постоянни връзки.

Цветелина Велчева

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР