Отношенията между хората са нещо сложно. За съжаление, без значение

...
Отношенията между хората са нещо сложно. За съжаление, без значение
Коментари Харесай

Навиците, които бавно, но сигурно убиват връзката ни

Отношенията сред хората са нещо комплицирано. За страдание, без значение дали става дума за любовни или чисто другарски, нещата в един миг стартират да куцат.

Това са моментите, в които би трябвало да се замислим съществено върху контактите си и аргументите, които може да са довели до този раздор. Днес ви разкриваме някои фактори, които оказват пагубно въздействие върху връзката ни с колегата. 

Ето по какъв начин да разберете, че нещо не е наред и е време да проведете сериозен диалог, с цел да си изясните проблемите.

Увличане в технологиите

Отговарянето на известия, до момента в който слушаме колегата, е нещо, което се е случвало на по-голяма част от нас. Психологът Кейти Балестриери твърди, че този сякаш почтен табиет има по-сериозни последствия – неналичието на наличие в сегашния миг основава у отсрещния натрапчиво възприятие за самотност и незначимост. Затова е целесъобразно да си даваш сметка по кое време при диалог с колегата се разсейваш и съзнателно да връщаш мислите си към тематиката.

Виж още: Звездите, на които им е казвано, че би трябвало да отслабнат

Липса на другарство

Нормално е да обръщаш внимание на персоналното си пространство и ползи, само че е значимо съзнателно да отделяш време за диалози с половинката.

" Общуването е това, което стикова хората във връзката, сходно на лепило ", споделя Фран Уолфиш, фамилен терапевт от Бевърли Хилс. Вариант е да излизате от общия си дом, да ходите на среща някъде на открито най-малко един път седмично. Така ще поддържате разнообразието в всекидневието си.

Не пренебрегвай себе си

Това значи да се грижиш и за личните си потребности. Ако през днешния ден искаш да почетеш книга, да се поглезиш с нещо или просто да се разходиш с другари, без половинката, то го направи. Обясни общително и умерено на колегата, че имаш потребност да се разнообразиш малко. Или си откри занимание, някакво прелестно занятие, за което по-късно може да разговаряте. Ако не отделяш време за своите ползи, не трябва да се учудваш, че нещо в общуването с индивида до теб не е както би трябвало – когато сме удовлетворени и задоволили личните си потребности, тогава сме по-склонни да се свържем с близките и да ги вършим щастливи.

Виж още:

Не се мотивирате взаимно

В една връзка е доста значимо следното: бъдете поддръжка за другия. Без значение защо става дума, бъдете постоянно отсреща. Съветвайте, помагайте и разговаряйте. Ако концепцията за нов бизнес план на половинката ви не ви се коства доста подобаваща сега, не го/я " отрязвайте ". Особено, в случай че финансите ви са към този момент общи.

Напротив, дайте друга опция, ентусиазъм и мотивация. Много е значимо да се мотивирате взаимно, с цел да успявате, когато нещо не върви в професионален проект или различен аспект от живота. Това не значи да не казвате истината и да се съгласявате с всичко, а да бъдете виновни и зрели във връзката си, без да пречупвате ентусиазма на другата страна.

Изображение: iStock Photos

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР