Отношенията между Брюксел и Варшава продължават да се влошават заради

...
Отношенията между Брюксел и Варшава продължават да се влошават заради
Коментари Харесай

Отношенията между Брюксел и Варшава се влошават

Отношенията сред Брюксел и Варшава не престават да се утежняват поради противоречивата правосъдна промяна, подхваната от полските управляващи. Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер призна, че има спор сред изпълнителната власт на Европейски Съюз и държавното управление на Полша по отношение на тези промени в националното законодателство. Като повода е в несъответствието му с условията на общността. " Съществува спор сред Еврокомисията и държавното управление на Полша. Ще решим този проблем”, сподели Юнкер при идването си на неофициалната среща на високо ниво на Европейски Съюз в Брюксел, съобщи Българска национална телевизия. Юнкер акцентира обаче, че Европейска комисия не е в спор с полските жители.

По-рано той е казвал, че позицията на Полша по въпроса за привеждане на националното законодателство в региона на правосъдната промяна в сходство с условията на Европейски Съюз се развиват в позитивна посока. Според Юнкер Европейска комисия не постанова наказания на Полша, а единствено е предизвестила управляващите в страната, че се отдалечават от нормите на демокрацията и правовата страна.

Европейската комисия счита, че 13 закона, признати от полските управляващи в границите на правосъдната промяна, нарушават правилата на върховенството на закона и дават на политическата власт надзор над правосъдната. Европейска комисия направи 4 рекомендация на Варшава и я прикани да приведе законодателството си в границите на настоящите в Европейски Съюз правила.

През декември 2017 Европейска комисия задейства процедура, която може да докара до отнемане на Полша от право на глас в Съвета на Европейски Съюз и установи очевидна опасност Полша съществено да наруши правилото на господство на закона.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР