Отношенията между България и Турция винаги са били в центъра

...
Отношенията между България и Турция винаги са били в центъра
Коментари Харесай

Петър Стоянов: Отношенията с Турция винаги са били в центъра на българската дипломация

Отношенията сред България и Турция постоянно са били в центъра на българската дипломация. Това разяснява в студиото на „ Лице в лице “ по bTV Петър Стоянов, президент на България 1997 - 2002 година Според него фактът на обновяването на българската черква в Истанбул е едно превъзходно събитие. А рационализъм и отговорност са нужни при връзките с южната ни съседка.

„ В речта си Ердоган сложи една взаимност – както ние се грижим за вашата черква, по този начин и вие да се грижите за джамиите “, разяснява Петър Стоянов.

„ Това държавно управление може да направи още не просто за възстановяване на връзките с Турция “, добави той. В същото време съгласно президента наличието на Патриотите в ръководството не пречи, а може да помогне. Петър Стоянов разяснява и показния разстрел на предприемач, който се случи през днешния ден в София, както и изявленията в задгранични медии, че България е корумпирана страна. Според него сходни текстове сигурно поставят сянка. Петър Стоянов обаче изрази и мнение, че от това не би трябвало да се вършат генерални заключения. „ Ако мислим, че в България няма корупция, значи ние сме изправени пред проблем.

Да разясняваме какво пишат непознатите вестници е един комплекс за непълноценност “, уточни той. Президентът посочи, че би трябвало да намерим своята еднаквост, да намерим своето самочувствие и от тази позиция да не загубим за самокритичност. „ Това, че сме ръководител на Европейски Съюз е знаменателно. То не е мотив да надуваме фанфарите “, уточни още той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР