Отношенията между България и Русия не трябваше да стигат до

...
Отношенията между България и Русия не трябваше да стигат до
Коментари Харесай

Валерий Тодоров: Съмнително е руската страна да оттегли нотата

Отношенията сред България и Русия не трябваше да стигат до слагане на ултиматуми. Това разяснява журналистът Валерий Тодоров пред Bulgaria ON AIR.

" Ние би трябвало да се отнесем към ултиматума напълно съществено, не би трябвало да се позволява безизходна обстановка. Съмнително е съветската страна да отдръпна нотата. Не можем да се съмняваме в остротата на реакцията. Външно политическите връзки не би трябвало да стават жертва на вътрешнополитически противодействия ", съобщи журналистът.

И добави, че е подозрително Петков да убеди Елеонора Митрофанова да отдръпна нотата.

" Това е средство за напън и тя ще го употребява до дъно, ние сме в уязвима позиция. Такъв връх в изгонването на дипломати, единствено Чехия е изгонила 63-ма след гърмеж във военни фабрики със подозрение за бойкот. Полезен ход няма в този момент, всеки идващ ще е обидно малоценен за дипломатическите връзки ", добави Тодоров.

Според него решението е взето от Кирил Петков без нужното координиране.

" Смятам че един такъм въпрос предстои на спор, макар че очевидно е бил обсъждан преди 20 дни. Никой няма право да взима такова решение, още повече решение със стратегическа вероятност да го взима държавно управление и министър председател в оставка ", добави Валерий Тодоров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР