Отношенията между България и Русия не са влошени. Това каза

...
Отношенията между България и Русия не са влошени. Това каза
Коментари Харесай

Борисов: Отношенията между България и Русия не са влошени


Отношенията сред България и Русия не са влошени. Това сподели министър председателят Бойко Борисов на брифинг след срещата си с министъра на индустрията и търговията на Руската федерация Денис Мантуров, оповестява Агенция „ Фокус “.

Министър-председателят уточни, че отчитайки и историческите, и другарските връзки и положителни и неприятни през годините сега сред България и Русия има прагматични, точни и правилни връзки във взаимна полза за всяка една от страните. „ Никога не е стояло във вниманието да скапваме връзките си с Русия, нито те с България “, добави Борисов.

Той разяснява, че започващият на следващия ден градеж на "Балкански поток " е доста позитивен и че по тази тематика България и Русия работят дружно. Борисов напомни, че България е заплатила реакторите за АЕЦ „ Белене “ и означи, че за страната ни е значимо процедурите към плана да са транспарантни, ясни и точни: „ Съревнованието е доста огромно сред Държавата компания на Китай, на Южна Корея. Така че ще се постараем оптимално бързо да проведем всички тези договаряния. Виждам и голям късмет, в случай че параметрите и осъществяването са в границите на контрактуваните правила, да стане един доста добър план “, добави още Борисов.

Той разяснява шеговито и случая с махнатите микрофони при визитата на ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен в България: „ Оттогава заедно съм с микрофон в джоба, с цел да може, който желае, да заповяда “.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР