Отношенията между България и Република Македония имат дълбоки исторически и

...
Отношенията между България и Република Македония имат дълбоки исторически и
Коментари Харесай

Радев прогнозира задълбочаване на икономическите между България и Македония

Отношенията сред България и Република Македония имат дълбоки исторически и духовни връзки, а двустранното партньорство е от стратегически темперамент и това се признава от всички български политически партии. Това съобщи президентът Румен Радев на среща с ръководителя на Събранието на Република Македония Талат Джафери, оповестиха от прессекретариата на президента.
Президентът акцентира, че във всяка демократична страна има ръководещи и съпротива, само че когато е настъпил моментът за ратификация на Двустранния контракт за другарство, добросъседство и съдействие в българския парламент, той беше гласуван единомислещо.
Обща беше позицията, че с ратификацията на двустранния контракт за другарство и добросъседство се откриват нови благоприятни условия за развиване на съдействието сред България и Република Македония във всички сфери – политически разговор, стопанска система, туризъм, просвета и обучение, в областта на сигурността и други, и всички институции на двете страни би трябвало да вземат участие интензивно в този развой.
Народните представители от групите за другарство в българския и македонския парламент означиха позитивната наклонност в развиването на двустранните връзки през последната година. Обсъдена беше опцията повече македонски военнослужещи да се образоват в българските военни учебни заведения, като президентът Радев изрази готовността на България да даде цялостен азбучник за специалностите във военните ни университети.
По-рано през днешния ден президентът Румен Радев изрази убеденост, че търговско-икономическите връзки сред България и Македония ще продължат да се задълбочават. В рамките на визитата си в Скопие, президентът и македонският му сътрудник Георге Иванов разговаряха в събота с представители на македонски и български бизнес организации.
Бизнесмени желаеха както от българския, по този начин и от македонския президент да спомагат пред изпълнителната власт за създаването на повече планове в региона на енергетиката и инфраструктурата.
Радев и Иванов от своя страна бяха единомислещи, че свързаността и инфраструктурните планове сред България и Македония би трябвало да се развиват. Българският президент съобщи, че е доста значимо „ Македония по-бързо да стане член на НАТО “.
„ Много е значимо Македония допустимо по-бързо да стане член на НАТО. Защото задграничните вложения постоянно могат да идват във всяка една среда - и с по-голяма, и с по-малка сигурност, само че същинският бизнес, който желае да влага продължително, да строи, да основава произвеждане, индустрия, той живо се интересува от сигурността и по тази причина първото изискване е участието в НАТО. Просто е наложително, с цел да има вложения с дълготраен темперамент в Република Македония. Второто значимо изискване, това за мен е добросъседството “.
От своя страна Георге Иванов уточни, че Македония се стреми и към развиване на цифровите и цифрови технологии.
„ Надяваме се българският комисар, отговарящ за цифровите технологии в Европа, да помогне на Македония да усвои европейските фондове за цялостна цифровизация на обществото, и на бизнеса “.
Свързаността на Балканите е един от целите на българското председателство на Съвета на Европейския съюз и на това се гледа като на тематика със специфичен фокус, напомни още президентът Румен Радев.
В рамките на визитата на президента Румен Радев в Скопие бяха подписани и меморандум за съдействие сред Българската търговско-промишлена палата, Българската стопанска камара и Българо-македонската комерсиална палата. Подписан беше и меморандум за съгласие сред Агенцията за поощряване на дребни и междинни предприятия и " Инвест " - Македония.
Румен Радев стана първият задграничен държавен глава, посетил Бигорския манастир " Свети Йоан Кръстител " в Македония.


Етикети:
Предишна Случайна вест ОЩЕ ОТ Политика  Протест против Протест против " Луков марш "  Българска социалистическа партия стигна до очакване за диктат по Българска социалистическа партия стигна до очакване за диктат по " проблема Жаблянов ", ГЕРБ към момента приканва за морал  Експерт: България може да се окаже в ролята на буфер сред Турция и Европейски Съюз Експерт: България може да се окаже в ролята на буфер сред Турция и Европейски Съюз  Президентът Радев в Скопие: Общата цел е да забележим Република Македония в НАТО и Европейски Съюз Президентът Радев в Скопие: Общата цел е да забележим Република Македония в НАТО и Европейски Съюз  Караянчева насочи апел за съгласуваност с страните от Западните Балкани Караянчева насочи апел за съгласуваност с страните от Западните Балкани Интервю Още Кметът на Монтана: " Горещите картофи " от 7 държавни управления и 9 Народното събрание се трансферират на общините
Златко Живков е кмет на Монтана за пети мандат – от 19...
Има по какъв начин да бъде уволнена без проблем биещата деца възпитателка в Директорът на РЗИ-Смолян: На всеки 2 дни 3-ма индивида от региона Успех като по ноти: Христо Пенчев - един млад бизнесмен в Лондо Иван Димитров, " Музикаутор ": Очертава се цялостен безпорядък в областта на коментара 0 Коментара Кафене добави коментар добави коментар Име: Всички Мъж Жена Защита: Избери типаж  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Избери страст  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Стари аватари  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Вашият коментар Затвори Коментирай
Екипът на actualno.com ви благодари, че употребявате кирилица за вашите мнения. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и персонални нападки, или обиди на расова, полова, етническа или верска основа, той ще бъде заличен от модератора на уеб страницата.
Най-стари Най-нови Най- Най- НАЙ-СПОДЕЛЯНИ  missing image ПИБ: Цеко Минев не е притежател на " Юлен...
Първа капиталова банка (ПИБ) публично уточни, че Цеко Минев не е притежател на концесионера на ски зоната в Банско " Юлен " АД. Прип...
Радев: Няма да приемем ново име на Македон... Национална агенция за приходите: Няма да се наложи замяна на всички к... Близо 1 милион деца в Европа живеят в домо... Симеонов: Напрежението сред Борисов и Рад... НАЙ-ЧЕТЕНИ  missing image Нелеп случай приключи мача Димитров -...
Зрелищната борба сред Григор Димитров и ДАвид Гофен завърши по извънредно злощастен метод. Световният №4 се класира за финала на шампионат...
Очертава се ново повишаване на " Гражданска... Изключително: Федерер отново е номер едно Дете подлуди пасажерите на 8-часов полет (... Страховито земетресение в Мексико по знамение... НАЙ-КОМЕНТИРАНИ  missing image Седмицата в парадокси (12 - 16 февруари)
Освен значимите и съществени вести, всеки ден по света и у нас се случват впечатляващи парадокси. Actualno.com събра неуместните вести от из...
Нено Димов: Само устно е декларирано предпочитание... Протест против " Луков марш " Зигмар Габриел: Европейски Съюз може да стартира анулация... Белгийски съд задължи Фейсбук да спре да...  www.expert.bg  3 метода да привлечете шанса в живота си 3 метода да привлечете шанса в живота...  Мей: Не се ли договорим бързо, Brexit ще подкопае европейската сигурност Мей: Не се ли договорим бързо, Brexit ще...  Всяка касова записка ще бъде регистрирана в Национална агенция за приходите Всяка касова записка ще бъде регистрирана в...  Пътят Слънчев бряг - Бургас подготвен до лятото, в случай че не вали доста Пътят Слънчев бряг - Бургас подготвен до лят...  www.iwoman.bg  2 зодии ще се ВЛЮБЯТ в хороскопа за 17 февруари 2 зодии ще се ВЛЮБЯТ в хороскопа за 17 ф...  Фики Стораро стана татко (снимка) Фики Стораро стана татко (снимка)  Lavazza откри първия си обучителен център в България Lavazza откри първия си обучителен центъ...  Да дадеш най-хубаво на детето си е операция Да дадеш най-хубаво на детето си е манипу...  http://www.sportlive.bg  Притеснението измежду почитателите и Григор поради случая с Гофен (ВИДЕО) Притеснението измежду почитателите и Григор зар...  Роджър Федерер самичък отсъжда сервисите си в навън (ВИДЕО) Роджър Федерер самичък отсъжда сервисите си...  ВИДЕО: Неприятният удар, поради който Гофен се отхвърли в мача против Григор ВИДЕО: Неприятният удар, поради който Го...  Педро за Меси: Той е най-хубавият, мъчно ще ни е да го спрем Педро за Меси: Той е най-хубавият, мъчно... Интервю Още Кметът на Монтана: " Горещите картофи " от 7 държавни управления и 9 Народното събрание се трансферират на общините
Златко Живков е кмет на Монтана за пети мандат – от 19...
Има по какъв начин да бъде уволнена без проблем биещата деца възпитателка в Директорът на РЗИ-Смолян: На всеки 2 дни 3-ма индивида от региона Успех като по ноти: Христо Пенчев - един млад бизнесмен в Лондо Иван Димитров, " Музикаутор ": Очертава се цялостен безпорядък в областта на Нови Най-четени Най-коментирани Нелеп случай приключи мача Димитров - Гофен, Григор е на край... 5468 0 Лавров: Изявленията за съветска опасност са несъизмерим мит... 70 0 Как стресът заразява хората в близост... 144

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР