Отношението към изневярата може да бъде много различно: за някои

...
Отношението към изневярата може да бъде много различно: за някои
Коментари Харесай

Възможно ли е след изневяра пак да сте заедно

Отношението към изневярата може да бъде доста друго: за някои това е непростимо изменничество, което унищожава всяка връзка, до момента в който други си затварят очите.
Няма повсеместен отговор на въпроса дали е допустимо да простите изневярата и какво да извършите, в случай че това се случи с вас.
Има обаче няколко работещи метода да разберете кой сюжет е подобаващ за вас.

Как да разберете какво да вършиме, откакто някой ви изневери?
И най-много какво да вършиме, в случай че решите да спасите връзката?

Психологът Анастасия Шавирина отговаря на тези въпроси.

За аргументите за изневярата са написани стотици книги и публикации. Това може да е нова обич, търсене на завършения, предпочитание за нещо ново, инцидентна спекулация, липса на обич, привличане на внимание и даже метод за възмездие... Вариантите са доста. Рядко обаче се разисква по какъв начин може да се възвърне семейство след подобен потрес.

Някои хора поучават да простите на колегата си, тъй като фамилията е най-важно. Други, в противен случай - уверени са, че няма бъдеще с подобен сътрудник, което значи, че би трябвало да неотложно да го напуснете.
Всъщност всяка съответна обстановка е неповторима, макар обстоятелството, че в профил всичко може да наподобява еднообразно. 
Когато се случи невярност, доверието в колегата изчезва. Целият интервал, през който двамата са били дружно, възприятията, обещанията застават под въпрос.
Има ли в действителност обич? Може ли да се има вяра на обещанията? Как да продължите, в случай че сте изправени пред такова изменничество?

Всъщност сътрудникът, който е бил излъган, към този момент не може да се усеща в сигурност. Той не може да планува бъдещето си с обичания човек.
Ако доверието изчезне, става невероятно да прави нови проекти, да разчита на колегата или да усеща неговата поддръжка Идеята, че мястото им до техния сътрудник е заел някой различен, няма да разреши на нито един от двамата да бъде благополучен.

Съпрузите често се чудят: по какъв начин да върнат всичко. Как да възстановят фамилията и да стартират още веднъж да си имат вяра? Дали това няма да се повтори? 
Най-важното е и двамата да желаят да разрешат казуса.
Ако единият не желае или не е подготвен да работи върху връзката, няма да е допустимо тя да се „ поправи “.

Просто ще би трябвало да намерения за себе си, да потърси помощ от експерт, с цел да одобри  предателството и да го преживее, с цел да продължи напред.

Когато измяната е изненадващо, положението се усеща като същинска покруса и затова реакцията е: потрес, суматоха, боязън, меланхолия. И в началото е мъчно, даже невероятно е да си върнете доверието в колегата.
Когато първата реакция отшуми, може да разберете какво в действителност се е случило.
На този стадий двойката би трябвало да вземе решение: работят ли за събиране или приключват връзката за известно време?
Ако и двамата са подготвени да подхващат стъпки един към различен, тогава процесът на възобновяване на доверието може да стартира.

Първо, би трябвало непосредствено да говорите един с различен за аргументите за случилото се. Без да се обвинявате или да трансферирате отговорност на другия за случилото се.

Опитайте да следвате няколко рекомендации

- говорете намерено и почтено, даже истината да звучи неприятно;

- говорете единствено за себе си и възприятията си, използвайте техниката „ Аз изказване “;

- не крийте упованията си от колегата и от връзката като цяло;

- поемете отговорност за грешката си, всичко към този момент се е случило и би трябвало да продължите напред;

- в случай че се чувствате отговорни и би трябвало да се извините, направете го.

Продължете на страницата на Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР